Aktywne Wpisy
mirko_anonim +172
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Żona namówiła mnie na skorzystanie z usług projektanta wnętrz do łazienek i kuchni. Nigdy więcej.
Z początku nie byłem przekonany ale mając natłok innych budowlanych obowiązków i chęć posiadania funkcjonalnej kuchni przystanąłem na to.
Wybraliśmy specjalistkę z tych polecanych, wzięła za wszystko raczej rozsądną kwotę (na szczęście wpłacona dopiero pierwsza transza) i czekaliśmy.
Różne
Żona namówiła mnie na skorzystanie z usług projektanta wnętrz do łazienek i kuchni. Nigdy więcej.
Z początku nie byłem przekonany ale mając natłok innych budowlanych obowiązków i chęć posiadania funkcjonalnej kuchni przystanąłem na to.
Wybraliśmy specjalistkę z tych polecanych, wzięła za wszystko raczej rozsądną kwotę (na szczęście wpłacona dopiero pierwsza transza) i czekaliśmy.
Różne
Mariaci +249
#armenia #azerbejdzan #karabach
@imdb: Fragment tej drogi (długości około 1-2 km, mniej więcej tam gdzie wskazałem w tamtym poście) od co najmniej trzech dni jest pod pełną kontrolą wojsk azerskich. A w bajki o "grupach dywersyjnych" to już nawet w Armenii chyba nikt nie wierzy.
@imdb: Dla samochodów cywilnych droga M-12 zamknięta jest od co najmniej soboty. W sobotę rosyjski dziennikarz Izwestii próbował
badz powazny, tą drogą idzie cala dostawa do karabachu sprzetu, ludzi i jak i innych zaopatrzen
@imdb: Bzdury. Główną ormiańską wojskową drogą zaopatrzenia od co namniej dwóch tygodni jest ta droga.https://www.google.com/maps/place/40%C2%B006'20.1%22N+45%C2%B059'19.9%22E/@40.1055741,45.9866633,667m/data=!3m2!1e3!4b1!4m14!1m7!3m6!1s0x0:0x0!2zNDDCsDEzJzAzLjkiTiA0NsKwNDknNTguOCJF!3b1!8m2!3d40.21775!4d46.833!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d40.1055697!4d45.9888518?hl=en
skad oni sie wzieli kolo M12? z nieba? na M12 mozna sie dostac tylko z dwoch miejsc z Lachinu i Shushi
filmik z dzisiaj z tej drogi, wargonza mowi ze droga jest zakmnieta przez to ze azerowie przeprowadzaja ostrzal artyleryjski
https://www.youtube.com/watch?v=5HZjnMgoOt0
A skąd się wzięli pod Szuszą? Uderzyli z rejonu Hadrutu. Najpierw rozbili armeńską przesłonę w postaci 566 pułku piechoty zmot w rejonie Tug - Azix. A teraz część tego zgrupowania atakuje od południa Szusze a część skręciła frontem na zachód i posuwa się w stronę Lacin.
@imdb: Z odcinka Stepanakert - Szusza. Dalej już
droga przez karvachar oraz przez lachin sa zamkniete tylko dla cywilow, dla wojska i zaopatrzenia sa otwarte