Wpis z mikrobloga

Mircy problem w sumie mam kupiłem ostatnio słuchawki Beyerdynamic DT770M i w sumie to chyba wtopiłem kasę bo nie wiem czy to mój model ale nie dość że jest taki efekt "surround" to jeszcze każda zabawa z EQ kończy się zgonem albo wysokich tonów albo niskich... W porównaniu do Sennheiser Game Zero / Beoplay H4 których aktualnie używam to nie ma podjazdu. Ktoś używa i może się wypowiedzieć? Jest szansa że jeszcze da się to jakoś ładnie za pomocą EQ ogarnąć czy po prostu zwracać słuchawki i szukać czegoś lepszego?

#sluchawki #audio #audiofile #muzyka #beyerdynamic
  • 7
@chwed: Karta dzwiękowa kijowa bo kijowa ROG Xonar Phoebus sprawdzałem też na starym wygrzebanym Soundblasterze, a po co zmieniam EQ bo lubię sobie podbić niskie i wysokie tony :D. Ale no nawet nie grzebiąc nic i tak różnica jest znacząca pomiędzy tymi 3'ma parami na niekorzyść dla tych Beyerdynamic.
@chwed: No generalnie miałem okazję tanio kupić to kupiłem taką kartę no generalnie jakoś problemu z głośnością czy coś to nie ma i tak samo myślę że 30 ohmów różnicy między Beyerami a Sennheiserami nie powinno chyba robić aż takiej różnicy przecież... I co do jakiś zbędnych bajerów nigdy nie korzystałem z tego symulowanego surroundu już testowałem z samym EQ od Dolby i także kompletnie bez jakiegokolwiek softu ale dalej nic
@Runalke: Ja mam i jestem z nich bardzo zadowolony. Zastosowanie zupełnie inne, raczej nie gram w gry. Natomiast do edycji (nie miksu) muzyki, sprawdzają się bardzo dobrze. Dobra izolacja od otoczenia, wygodne, dość płaskie w brzmieniu, szczegółowe.
@cichaj: No są nowe i generalnie największy problem to właśnie taki dzwięk trochę jak by ze studni niby gra ale jednak gdzieś tam się obija no nic będe zwracał i chyba jednak generalnie wybiorę coś innego...

@jgruszka93: raczej w moim przypadku to też głównie muzyka i z tym że są płaskie to się zgodzę ale że szczegółowe to no nie wiem jakoś nie bardzo ;)