Aktywne Wpisy

MrSzakal +449
Yeti po latach znowu w finale i nawet go wygrał :D
#1z10
#1z10

źródło: polish_save
Pobierz
say-my-name +63
Milka 100gram za 8zl. To juz dawno k---a przestało być śmieszne co się dzieje z cenami w tym śmiesznym kraju. #panstwozdykty #inflacja

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Przyjdzie zima, ktoś sobie złamie nogę na oblodzonych schodach i co? I jajco! Kto go poskłada jak szpitale przerabiane są na zakaźne i już nie wyrabiają, a znaczne przyrosty zakażeń nadal przed nami? A jak ktoś sobie głowę rozbije o te schody? Może od razu ustalać datę pogrzebu, jak nie będzie lekarza do zoperowania go? Chciałoby się o tym nie myśleć, ale jak to zrobić kiedy się mieszka przy dość ruchliwej ulicy i co chwilę słychać samochód na sygnałach, a niemal każdy trochę dalszy wyjazd samochodem zawiera przepuszczanie karetki? Nienawidzę tego rządu z całego serca, po prostu nienawidzę i z dalszym pisaniem tego czuję się coraz gorzej z tej złości. Każdemu betonowemu wyborcy PiS aż chciałbym sprzedać liścia na otrzeźwienie. Choć pewnie to i tak nic nie da, bo ta ciemna masa nie widzi, kto jest prawdziwym oprawcą tego narodu. Rządzący zwalają winę na wszystkich innych, zaraz będzie największy winny, czyli protestujący i jechanie po nich, a ciemnota będzie powtarzać te wysrywy.
Natomiast protesty to prawdziwy nóż w plecy zwykłego, szarego Polaka, który orientuje się jako tako w polityce i otaczającym świecie. Tak wielka siła, kilkaset tysięcy ludzi wkurzonych wychodzi na ulicę, a stery przejmuje lewicowa fanatyczka i wciska skrajne postulaty zamiast poszerzyć front, wypracować kompromisy z centrystami i normalnymi prawicowcami i ostatecznie coś rzeczywiście zdziałać. Na koniec wybiera do swojej rady ludzi zrzuconych w polityczny niebyt, totalnie skompromitowanych nawet w swoich fanatycznych środowiskach i skazuje ogromny ruch społeczny na klęskę.
Możemy sobie śmieszkować, może Szumlewicz dostanie swój tag (jeśli jeszcze nie ma) z bekowymi wypowiedziami ignoranta ekonomicznego. W sumie może to dobry sposób, żeby w tej całej ch.jowej sytuacji, w jakiej się znaleźliśmy, zafundować sobie trochę humoru i uśmiechu. Sam lubię te rzeczy czytać, czasami samemu coś dorzucić.
Ostatecznie mi jednak do śmiechu nie jest. Jestem wręcz zdruzgotany tegorocznymi wydarzeniami, a możliwe, że najgorsze jeszcze przed nami.
POLSKO, PAMIĘTAJ KTO CI TO ZROBIŁ!!!
#koronawirus #polityka #przemyslenia #protest #bekazpisu
@BulgarskiTaboret: Tu bym chciała sprostować - nie lewicowa fanatyczka, tylko osoba, która z rozmysłem gra na to, by maksymalnie wzmocnić swoja pozycję. Wobec PO, o ile dobrze odczytuję jej posunięcia.
@Andreth: moim skromnym zdaniem jedno drugiego nie wyklucza, chociaż diagnoza idzie chyba w dobrym kierunku
@Andreth: Może masz rację. Swoje przemyślenia napisałem w oparciu o postulaty udostępniane w internecie, natomiast prawdziwych intencji nie próbowałem odgadnąć. Tak czy tak, ta osoba wraz z powołaną radą niestety nie mają zamiaru reprezentować szerokiego, wkurzonego społeczeństwa. Aczkolwiek patrząc na skład
Problem w tym, że jeśli opozycja nie chce wziąć odpowiedzialności za kraj, to nie weźmie.
@Andreth: Wątpię, by większość ludzi chciała oddać ojczyznę w ręce obecnej opozycji i tu chyba jest największy problem.
Cynizm to cecha, która definiuje skutecznych polityków. Skuteczny polityk to ten, który walczy o władzę, a później ją zdobywa.
Nasz główny problem polega na tym, że skoro to w/w cel jest nadrzędny i jemu podporządkowuje się całe kariery to kiedy już uda się go osiągnąć to... Cóż. Rzadko kto umie robić z zdobytej władzy sensowny użytek, czyli rządzić.
@inyourface: Nawet nie muszę się zgadzać, wydaje mi się to oczywiste. Wszyscy z nich już byli u władzy i również wszyscy w mniejszy lub większy sposób się skompromitowali. Może nam jest potrzebny jakiś wieloletni plan jak np. w Chinach?
Przez ostatnie lata nie głosujemy za czymś/kimś, wszyscy głosujemy przeciwko jakiejś opcji politycznej. Nikt nie jest w stanie przedstawić konkretnej
Co do lewicowej fanatyczki, to mam sprawa się wyjaśniła ;)
źródło: comment_1604480327hOnm4Sht7I0dbDSk7taXB9.jpg
Pobierzdlaczego ten post nie ma 4000 plusów ( ͡° ʖ̯ ͡°)