Wpis z mikrobloga

w przekroju zaskakująco nieźle


@Rocky_Zuma_Skye:
1. Strasznie płaski ci wyszedł
2. To nie są "dobre" dziury - niedofermentowane/niedogarowane ciasto, nieodpowiednio aktywny zakwas lub inna przyczyna. Zobacz, że masz kilka ogromnych otworów, że można palec włożyć, a reszta pęcherzyków jest bardzo drobna.

Poza tym smacznego ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Rocky_Zuma_Skye: ale o co ci chodzi? Napisałem coś nieuprzejmego? Uznałem, że skoro bawisz się temperaturą i czasem, to chcesz nad swoim chlebem pracować i docenisz rady, a ja tu widzę dwa duże błędy - po pierwsze formowanie i/lub siła ciasta, które rozlało się jak naleśnik, a po drugie fermentacja i struktura miękiszu.

Ale widzę, że teraz każda krytyka to "pizzowy faszyzm", "chlebowi puryści" albo zaraz ktoś wklei pastę o latarkach.
  • Odpowiedz