Wpis z mikrobloga

Byłem na #protest w #glogow - mieście dość bogatym ze względu na hutę i bliskość kopalni KGHM, ale mającym ok.. 70 tys. mieszkańców. Spora frekwencja (nie wiem ile, nie potrafię ocenić), fajna atmosfera, dużo młodzieży licealnej, ale i sporo osób w granicach 30-50 lat. Ludzie machali z okien, wychodzili ze sklepów i pozdrawiali protestujących i choć nie lubię tłumu, a w domu czekała żona z dzieckiem, to jestem przekonany, że było warto tam być i pokazać środkowy palec pisiorkom.
Na marginesie - nie określiłbym tej tłumu jako zbiorowiska alternatywek. Byli zwykli ludzie, czasami z dziećmi, normalnie ubrani, nawet tęczowej flagi nie widziałem. Nie dajcie sobie wmówić, że to protest lewicowy - to bunt społeczny mający na celu zmianę władzy. Pozdrawiam normalnych ludzi.( ͡º ͜ʖ͡º)
#polska
  • 3
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@miekki_am: Też byłem, Mirku. Biorąc pod uwagę moje doświadczenie, około 1800 osób - bezpiecznie, w internecie, mówi się o 1500. Naprawdę kupa ludzi. Flagi było biało-czerwone, patriotyczne, więc jak najbardziej popieram. Naród powinien się zjednoczyć i wykurzyć obecny rząd. (ʘʘ)