Aktywne Wpisy

wfyokyga +30
Dzień dobry
źródło: temp_file1878829705558070872
Pobierz
#laptopy
Kiedy w końcu producenci laptopów będą w stanie zrozumieć że zwykłemu zjadaczowi chleba trzeba nie grzania się, nie n-----------a z wiatraków, dobrego czasu dzialania na baterii, sprawnego usypiania/wybudzania, ładnego ekranu i dobrej klawiatury i touchpada a nie 2 klatki więcej w jakiejś durnej grze?
Bo poki co rozumie to tylko jeden producent #apple
Kiedy w końcu producenci laptopów będą w stanie zrozumieć że zwykłemu zjadaczowi chleba trzeba nie grzania się, nie n-----------a z wiatraków, dobrego czasu dzialania na baterii, sprawnego usypiania/wybudzania, ładnego ekranu i dobrej klawiatury i touchpada a nie 2 klatki więcej w jakiejś durnej grze?
Bo poki co rozumie to tylko jeden producent #apple

Mam Moduł WiFi ESP8266 + NodeMCU v3 i chciałbym podłączyć na wejście analogowe czujnik, który jest zasilany od 3,3 V do 5 V. Moje pytania:
1. Czym będzie się różniła praca układu w zależności od tego, czy podam 3.3V, a 5V? Jak będzie mniej, to wyniki z czujnika będą mniej dokładne?
2. Trzeba czujnikowi na wejście podać 3.3V, albo 5V i nic pomiędzy? Co jak podam 4V?
3. Co jeśli nie wiem jakie napięcie czujnik ma na wyjściu? Nie mam żadnej dokumentacji i co teraz?
4. Jeśli czujnik ma na wyjściu np. 0-4.2V (bo zamienia odczytaną temperature na napięcie) to jak mogę to podłączyć do mojego modułu esp, jeśli on ma tylko 1 wejście analogowe, które może przyjąć max 3.3V? Jest na to jakiś sposób?
5. Jeśli czujnik na wejściu otrzyma 3.3V, to znaczy, że na wyjściu nie poda więcej niż 3.3V? Wtedy na luzie mogę podłączyć czujnik do modułu? Tylko to wtedy chyba znaczy, że te wyniki będą mniej dokładne, bo jeśli według producenta on zamieniał temperature na napięcie 0-4.2V, a teraz będzie 0-3.3V, to obniżam zakres czujnika? Np. maksymalnie pokaże 80 stopni, zamiast 100?
#elektronika #elektryka #arduino #elektroda
Komentarz usunięty przez autora Wpisu