Wpis z mikrobloga

Pisałem i pytałem na #wroclaw o prof. Simon i w końcu się odezwał.

Ten megaloman jest nienormalny. Najpierw ostrzega przed chodzeniem na cmentarze, ale w #protest gdy #julka się wydzierają i ocierają spoconymi ciałami, to nie widzi problemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus-w-polsce-prof-krzysztof-simon-o-bozym-narodzeniu-wigilia-nie-jest-najwazniejsza-6569205222082689v

https://portal.abczdrowie.pl/prof-simon-prawdopodobna-granica-do-niewydolnosci-systemu-to-30-tys-zakazen-dziennie-wideo

#koronawirus #covid19 #epidemia #bekazlewactwa
  • 19
  • Odpowiedz
@Wurzel: a to zależy gdzie. Protesty to nie jednorodna grupa. Jeżeli bedzie zachowany dystans to ryzyko transmisji bedzie niewielkie. Tyle powiedzial. Doszukujesz sie na siłę czegoś do czego mozna sie przyczepic.
  • Odpowiedz
@maniac777: Jakoś nie przeszkadza mu straszyć to tragedią w każdym innym przypadku, i jakoś tego "dystansu" nie bierze wtedy pod uwagę. Sam wyjmij gwóźdź z mózgu, jeśli nie widzisz tutaj oportunizmu i szukania medialności.
  • Odpowiedz
@maniac777: przestań używać słowa "zależy", to słaby argument. Na cmentarzu też ludzie zachowują i nie zachowują dystansu i mogę Tobie odpowiedzieć, że to też "zależy". Człowiek z tytułem profesorskim opowiadający bzdury, w zależności od tego, czy mu się to podoba, czy nie to zwykły megaloman.
  • Odpowiedz
wydaje mi się że jednak łatwiej zachować dystans na cmentarzu niż na proteście

@Bumelante: tak... zwlaszcza spotykajac przy grobach rodzinę i podczas mszy. Poza tym w mojej okolicy cmentarze to glownie i dosyc waskie sciezki ktorymi idac nie sposob sie nie ocierac o tych idacych nimi z naprzeciwka. Ale zakladam ze nie wszedzie tak musi byc.
  • Odpowiedz
@Wurzel: dobrze... Jak sobie wyobrazasz utrzymanie dystansu w sytuacjiw ktorej na sciezce pomiedzy grobami potafi sie na raz miescic tylko jedna osoba? Bo na szerokiej ulicy jezeli ludzie chca to nie jest problem. A na cmentarzu?

By byla jasnosc. Nie bedzie mnie ani na cmentarzu ani na protestach. Jednak w mojej ocenie o ile da sie prowadzic protest z dystansem, tak ze wzgledu na topografie cmentarzy zachowanie dystansu nie jest mozliwe
  • Odpowiedz
@maniac777: Może i pieprzy o tym, ale nie przeszkadza mu to zakładać, że będzie tragedia.

Takie dwójmyślenie po prostu, ty tutaj coś podobnego prezentujesz ;) Na protestach to "zależy" i nie można generalizować, czasem na pewno ludzie trzymają dystans! Ale cmentarze to każdy jeden taki wąski, że jedna osoba na ścieżce się tylko mieści. Litości. A to, że protesty są aktualnie niezwykle medialne, a mówiąc o zagrożeniach związanych z nimi Simon
  • Odpowiedz
@Anien: o to chodzi, prof Gut pytany o protesty nie szczędzi słów krytyki, tak samo jak z cmentarzami. Ten człowiek - Simon o przerośniętym ego, powie to co chcą media usłyszeć.
  • Odpowiedz
jaka topografia? Po co taki argument. Czy na cmentarzu ludzie stoją koło siebie, jak tutaj?

@Wurzel: Kolejny raz... powiedział tylko "jeżeli". To nie oznacza że stwierdził że tak jest - wskazał jaki jest warunek by było bezpieczniej. Powiedział "jeżeli". Wiesz co oznacza to słowo?!

@Anien: I w sumie to co napisałem do Wurzel też do Ciebie.
  • Odpowiedz
@maniac777: Skończyłem studia dziennikarskie i nie potrzebuje twojej interpretacji mojego wyparcia. Jak będę miał taką potrzebę, to udam się do psychologa. Daruj już sobie.
  • Odpowiedz