Aktywne Wpisy
Jarusek +134
Przedsiębiorcy mają wywalone na konfederację? Jak to możliwe? XD

PABLO__ESCOBAR +92
Ludzie zachodniego świata w tym Polacy. Czy wy nie widzicie że od wieków zachodnia cywilizacja toczy wojnę z krajami muzulmanskimi. To będzie trwać wiecznie dopóki religia jaka jest ISLAM nie przestanie popierać w swoich przekazach mordow na niewiernych (żydzi, chrześcijanie, jehowi itd)
Czy wy #!$%@? tego nie widzicie? Wystarczy chwila czasu i zapoznanie się chociaż szczątkowe czym jest islam. Islam jest wiara w której pogarda do czlowieka innej Religi jest wpisana w
Czy wy #!$%@? tego nie widzicie? Wystarczy chwila czasu i zapoznanie się chociaż szczątkowe czym jest islam. Islam jest wiara w której pogarda do czlowieka innej Religi jest wpisana w

proszę o pomoc
pg_hba.confwyglada tak# TYPE DATABASE USER ADDRESS METHOD# "local" is for Unix domain socket connections onlylocal all all peer# IPv4 local connections:# host all all 127.0.0.1/32 ident# IPv6 local connections:host all all ::1/128 ident# Allow replication connections from localhost, by a user with the# replication privilege.# local replication all peer# host replication all 127.0.0.1/32 ident# host replication all ::1/128 identobecnie próba zalogowania kończy się
FATAL: Ident authentication failed for user "username"i przestały mi działać moje usługi na tym serwerze (-‸ლ) wcześniej wszystko śmigało@JacobTheLiar: ehh, poczytaj w manualu co ident robi i o innych metodach autoryzacji.
sudo su postgrespsql@ssauczo_pauczo: Jak to niby rozwiązuje problem OPa? xD
@JacobTheLiar: Btw upewnij się jeszcze czy na pewno chciałeś ustawić logowanie tylko po ipv6.
@ssauczo_pauczo: jakie najgłupsze? Przecież OP wkleił config i widać dokładnie czemu nie może się zalogować? Co mu da dostęp do konsoli sql? xD To nie jest "najgłupsze" a po prostu rozwiązanie z dupy.
local all all peerhost all all 127.0.0.1/32 identhost all all 127.0.0.1/32 md5host all all ::1/128 identna konsoli udaje mi się zalogować
sudo su postgresi dalejpsqlpróba połączenia za pomocą DBeaver kończy się komunikatemFATAL: Ident authentication failed for user "juser".@JacobTheLiar: zakomentuj to i zrób reload postgresa. Napisałem ci wyżej co ident robi. Co do tego nie mam pewności ale chyba nie możesz mieć dwóch takich samych wposów na zakres ip bo chyba tylko pierwszy jest brany wtedy. Od biedy możesz też porobić sobie osobno wpisy w w pg_hba.conf
dla określonych konkretnych userów z konkretnymi bazami na md5.
juserczyli to jest konto systemowe to powinien mnie wpuścić do bazy tym loginem. zobaczę po wywaleniu md5 lub przywrócę konfigurację wcześniejszą.@JacobTheLiar: tak ale tylko tym loginem.