Aktywne Wpisy
anamorfoza +785
Trochę chwali post ( ͡º ͜ʖ͡º). Jestem architektem i autorką projektu remontu elewacji i odtworzenia detalu budynku przy ul. Prądzyńskiego 37, we Wrocławiu. Wyszło super i cieszę się, że wspólnota zrobiła to zgodnie z projektem, który był droższy niż zwykłe odmalowanie elewacji. Zdjęcie od Wrocławskieinwestycjebudowlane (mnie możecie znaleźć jako @nakwaracie_archiekura)
Wiadomo, że chciałoby się też, żeby wymieniono cała stolarkę okienną, oczywiście było to ujęte
Wiadomo, że chciałoby się też, żeby wymieniono cała stolarkę okienną, oczywiście było to ujęte
Kasahara +224
V-Shape jest cope, co to za sztuka mieć wąskie biodra jak dziecko i być wyżylonym anemikiem. Prawdziwy chłop ma szeroką talię jak szafa i waży ponad 100 kg, nie je tych wszystkich fit rzeczy tylko jak NOR MAL NY człowiek wszystko co jest w zasięgu. Masz jakaś wystającą żyłkę na ciele? To się nie ciesz! Nie jesteś #!$%@?, a niedożywiony!!! Kobieta musi mieć poczucie, że w każdej chwili możesz ją zabić np.
Widać że podróbka to nie jest, raczej inspiracja. Jaki jest wasz stosunek do takich zegarków?
Znaczy nie do Timexa bo o nich wypowiadacie się dość konkretnie ale do takich inspiracji?
Pytam bo jestem tu nowy a jednocześnie ciekawy tego zegarkowego świata.
@aarahon: Z tych dwóch Adriatica jest bardziej wyrazista. Timex ma jakieś nijakie wskazówki a mocowanie paska jakby z innego modelu dobrane.
@Ferengi: No dobra, ale co ma Ci ten zegarek niby pokazywać? On ma mierzyć czas. Tyle. To nie jest samochód, ani dom. To jest zegarek.
@AllieCaulfield: Izi.
Jeżeli robi to chińczyk to jest to podła podróba z puszki po piwie
Jeżeli robi to uznana szwajcarska marka to jest to twórcza inspiracja i heritage
1. Wszystkie homage przekraczające granice dobrego smaku należy zutylizować.
2. W tych modelach nie widzę inspiracji. Trzeba pamiętać, że obie firmy mają w dorobku setki, jeśli nie tysiące modeli, więc ciężko, żeby jakoś tam poszczególne z nich nie były podobne.
@AllieCaulfield: Też mi się podoba ale co mam mówić, nie stać mnie teraz żeby sobie kupić zegarek za 1500 zł, mam tego Timexa który teraz kosztuje 254 zł ale w nim zepsuł się datownik - tarcza wypadła ze swojego miejsca.
@Ferengi: Jest dużo tańszy i dużo gorzej
1. Taniej
2. Indiglo
Bardzo ładne granatowe tarcze ma Atlantic (mam jednego) ale jak zobaczyłem ile oni sobie teraz winszują za kwarca to ja prdl, ja płaciłem za SeaCrest jakieś 400.
Może jakiś Lorus, Casio, Edifice (czyli też Casio ;-) albo Festina?
Zegarki z nakładanymi indeksami (cyfry itp. nie są malowane ale naklejane na tarczę a tym samym wypukłe) zdecydowanie lepiej wyglądają.
Gx