Aktywne Wpisy
Iudex +369
I'm out. Wrzuciłem wczoraj zdjęcie pięknej kamienicy we #wroclaw, której mur pobazgrano sprayem i post został skasowany przez moderację. Mam wrażenie, że ktoś tu nawet nie rozumie własnego regulaminu. Napisałem co sądzę o takich ludziach, a post poleciał ponieważ zdaniem moderacji jest to "atak personalny".
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
maxciekpl +656
Przypominają mi się protesty na Białorusi kiedy to pokojowo sobie przeszło trochę ludzi. Trochę zatrzymano, trochę pobito i tyle. Karawana jedzie dalej, politycy dalej rządzą i się śmieją. Wykopki tak się nad tym rozpływały. Że tak się powinno protestować xD
Dalej przeszkoda pandemiczna, teraz protesty kobiet nawołują do nie gromadzenia się. To jest śmieszne jak rząd odbiera podstawowe prawa człowieka obywatelom, a ci nie protestują bo pandemia xd Nie bagatelizuję pandemii, ale są wartości nadrzędne, o które walczy się w każdych warunkach i trzeba coś poświęcić.
To zapytacie jak powinien wyglądać skuteczny protest? Tak żeby politycy zaczęli się bać. Tzn blokowanie instytucji państwowych, ministerstw i sejmu. Palenie opon i starcia z policją. Pokazanie chęci wbicia tłumu do sejmu. Powiecie, że tak się nie robi w cywilizowanym państwie. Otóż Polska nie jest cywilizowanym państwem. Państwo, w którym władze ustalają prawo łamiące prawa człowieka nie może nazywać się cywilizowanym.
Historia już dawno pokazała, że pokojowo nic się nie da z rządem ugrać. A skuteczność protestu jest moim zdaniem najważniejsza w tym wypadku. Zapraszam do dyskusji.
#aborcja #polska #bekazpisu #bekazprawakow #protest