Wpis z mikrobloga

Wy nie rozumiecie dalej chyba na czym polega DEMOKRACJA, WIĘKSZOŚĆ POLAKÓW CHCE TEGO ZAKAZU ABORCJI, więc skończcie z tym jazgotem, wyprowadźcie się, jak nie potraficie żyć w takim ustroju, nikt was tu na siłę nie trzyma. W tym ustroju to WIĘKSZOŚĆ SPOŁECZEŃSTWA decyduje, a nie internetowi frustraci na wykopie.
Skończcie ten festiwal płaczu i użalania się nad sobą, zajmijcie się czymś pożytecznym.
#neuropa #4konserwy #bekazlewactwa #bekazprawakow #bekazpodludzi
  • 38
via Wykop Mobilny (Android)
  • 24
@Hissis: W grudniu 2019 w sondażu IBRiS przeprowadzonym na zlecenie Rzeczpospolitej 49,9 proc. respondentów opowiedziało się za utrzymaniem tzw. kompromisu aborcyjnego, a 28,7 proc. było za ułatwieniem dostępu do aborcji z innych przyczyn niż wymienione obecnie w ustawie. 14,9 proc. wyraziło zdanie, że prawo powinno zostać zaostrzone

Umiesz czytać ?
@Kwiatsloneczny: tutaj frustraci życiowi znajdują swoich popleczników tylko, klepią się po plecach w kółeczkach wzajemnej adoracji, i myślą, że są jakąś ważną grupą społeczną, no naprawdę skala tego zadufania w sobie i chęć narzucania totalitaryzmu jest żałosna.
@Davidozz: akurat Branie narkotyków jest w pełni legalne w naszym kraju. Także nie wiem, co chciałeś osiągnąć i wnieść do tematu tym atakiem personalnym na moją osobę, ale widzę, że niezbyt wiele masz do powiedzenia merytorycznie.
@Ziutoslav:Nie wiem, gdzie tu widzisz bajt, skoro to jest fakt. Gdyby Polacy byli przeciwko takiemu zakazowi, to by głosowali na inne partie, które pozwalałyby zabijać dzieci.
@Hissis: Masz jakieś dziwne obiekcje lub właśnie jesteś pod wpływem, bo nawiązywałem do "robienia czegoś pożytecznego" a nie do legalności bycia pod wpływem. Narzekasz na merytoryczność a piszesz w ogóle nie na temat
@Davidozz: więc oznajmiłem Ci, że ja przynajmniej robię coś, co jest legalne, i dla mnie również pożyteczne, to Wy popieracie działania przestępcze, niezgodne z konstytucją, i nazywacie się Polakami?
Nie wiem, co to za obywatele, którzy nie znają treści ustawy zasadniczej kraju, w którym żyją.
@Hissis: cholera a wiesz ze mozna zaglosowac na jakas partie, a nie zgaszac sie z absolutnie wszystkimi jej postulatami, oni w ogole tego nke sprawdzaja! Sam znam pisiorow ktorzy sa za dotychczasowym kompromisem
@Hissis: Wszyscy Cię wyzywają nie widząc, że zaprzeczają własnym ideałom. Z czego się śmiejecie, z samych siebie się śmiejecie. A Kai Godek i wszystkim proaborcyjnym ścierwom mela na ryj
@Ziutoslav: Trzeba liczyć się z konsekwencjami własnych wyborów, na tym polega życie, i na tym polega DEMOKRACJA, gdyby wyborcy PiS byli przeciwni zakazowi aborcji, to z pewnością zgłaszaliby takie postulaty w lokalnych strukturach Partii, rozmawiali z przedstawicielami PiS w swoich okręgach wyborczych. Biura poselskie są otwarte dla obywateli, tyle, że nikt tam oburzonych pieniaczy nie będzie tolerował, bo nie na tym polega konstruktywny dialog. TAK SIĘ POSTĘPUJE W DEMOKRACJI.
@dyzmund: Czego Ty nie rozumiesz jeszcze? Podczas wyborów demokratycznych, każdy obywatel ma prawo głosować na kandydata, który głosi tożsame jemu poglądy. To, że się nie dopytałeś czegoś, czy tam dałeś się oszukać, to już Twoja wina, kieruj się własnym rozumem, i wybieraj rozważnie, to wystarczy.
@Hissis: Nie gorszy. Nie zrozumiałeś.

Według Twojego rozumowania skoro ta "większość społeczeństwa" nie chce trawy w kioskach, to absolutnie wszyscy w danym społeczeństwie nie powinni tej trawy palić ( ͡° ʖ̯ ͡°) I powinniśmy zakończyć jakąkolwiek dyskusje o legalizacji, bo jest bezcelowa. Naród wybrał.
@dyzmund: No i bardzo dobrze, również jestem przeciwny legalizacji trawki. Nie wiem, czy fakt, że zażywam narkotyki robi ze mnie od razu zwolennika legalizacji marihuany? Jeżeli tak myślisz, to jesteś w błędzie, według mnie legalizacja trawki byłaby bardzo złym krokiem, i nie jestem ani trochę za tym.
czy fakt, że zażywam narkotyki robi ze mnie od razu zwolennika legalizacji marihuan

@Hissis: Nie. To był tylko przykład. Ale już raczej czujesz różnicę? To, że nie jestem zwolennikiem dragów nie robi ze mnie omnibusa w ich sprawie. Nie przeszkadza mi to jednak zająć własnego stanowiska w tej sprawie. Tak samo to, że nie jestem kobietą też nie przeszkadza mi w wyrażaniu własnej opinii w sprawie aborcji.
Według Ciebie wszyscy powinni