Aktywne Wpisy
tindeRoman +316
Kupiłem sobie najmocniejszy możliwy paralizator i wam też to polecam. W Krakowie i innych polskich miastach roi się od patologii z „psieckami” bez kagańca ani smyczy, więc rozwiązanie jest jedno - jeśli taki pies choćby źle na ciebie spojrzy, przepuść przez niego całą moc swojego paralizatora aż będzie sztywny, ale zostaw trochę baterii na samoobronę przed rozwścieczonym właścicielem. Jeśli ci ludzie nie są w stanie zaakceptować że życie człowieka jest ważniejsze niż
EdgyCaesar97 +8
Ni cholera nie ogarniam młodych ludzi w Polsce..
Po jakiego wała macie parcie na mieszkanie w wielkich miastach typu Warszawa/Kraków/Wrocław, gdzie mieszkania kosztują po zyliony. Zamiast się przeprowadzić w jakieś zajebiste regiony typu Mazury/góry i kupić coś wielkiego od razu, skoro i tak pracujecie na odległość z domu?
Serio to, że raz na miesiąc idziecie do knajpki czy kina, ma aż takie wielkie znaczenie?
Ktoś
Po jakiego wała macie parcie na mieszkanie w wielkich miastach typu Warszawa/Kraków/Wrocław, gdzie mieszkania kosztują po zyliony. Zamiast się przeprowadzić w jakieś zajebiste regiony typu Mazury/góry i kupić coś wielkiego od razu, skoro i tak pracujecie na odległość z domu?
Serio to, że raz na miesiąc idziecie do knajpki czy kina, ma aż takie wielkie znaczenie?
Ktoś
- W podstawówkach czeski film, nikt nic nie wie.
- Po zajebistej "reformie" PIS program klas 7 i 8 nieludzko przeładowany, dzieciaki siedzą 8 godzin w szkole i wkuwają rodzaje plech porostów i pogłowie świń w Portugalii w 2011.
- Przepaść edukacyjna miasto-wieś się pogłębia.
- Dzieci z depresją, próby samobójcze, psychiatria dziecięca zdechła, koronawirus jeszcze to pogłębia,
- Polacy kompletnie nie czytają, nie rozumieją tekstów pisanych, bardziej złożonych mówionych też nie.
- Szkoły wyższe od 10 lat w trakcie nieustannej "reformy", ustawa goni ustawę, administracja uczelni ledwie nadąża z wewnętrznymi regulacjami.
- Decydenci zamiast się przyjrzeć, co dobre wydziały robią dobrze i to naśladować, #!$%@?ą pomysłami z d...
- Za to wydziały teologiczne kwitną.
Ministrem edukacji i nauki zostaje młotek-nacjonalista, którego jedyną kwalifikacją jest wylewanie gówna na LGBT, Ukraińców i obrona bicia dzieci. (A na dobitkę habilitację recenzował mu promotor). Bedzie walczyć z gejami i dżęderem.
#czarnek #bekazspisu #bekaznaswszystkich #edukacja #studbaza #licbaza #polityka
@Tatankajotanka: Co ta wypowiedź wnosi?
@Andreth: dodałbym jeszcze beznadziejne podręczniki dopuszczane bez korekty metodologicznej. Piszę śmiało, że takiej nie ma bo ktoś dopuścił np. serię English Quest jako podręcznik do nauki angielskiego w klasach 1-3. Większego łajna nie widziałem, nawet nie chce mi się pisać
@Andreth: no tu się myślisz
nie kwitną tylko świecą pustkami
reszta, niestety, prawdziwa
Się zastanawiam po cholerę w ogole tym uczelniom teologicznym istnieć. Nikt nie traktuje tego poważnie, wiec o jakiejkolwiek współpracy w ramach działaności naukowej nie może być mowy. Cytują w pracach pewnie tylko samo siebie. Producenci gownianych dyplomów i gownianych stopni.
@Andreth: XD
@Andreth: No i zajebiście, będzie więcej głosów na Partię (czy tam jej kolejne wcielenie). Jakby poprawili edukację to kto by na ich opcję głosował za kilkadziesiąt lat?
Panie dobry napisz dlaczego, bom ciekawy
@Andreth: nie da się zanurzyć w języku obcym mając 2h/tydzień :). W takim układzie można uczyć jedynie metodą tradycyjną czyli krok po kroku, od rzeczy prostych dodając nowe ale powiązane elementy. Podręczniki o których pisałem stoją w rażącej sprzeczności z tą zasadą. Wg mnie gdyby ktoś rozsądny
Dlatego jestem zwolenniczką nauki angielskiego od 5 klasy, ale wtedy już naprawdę, minimum
@Andreth: tu bym się zgodził ale jeśli już zaczynamy od pierwszej klasy i jest 2h/tydzień to trzeba mieć naprawdę dobry program, podręcznik i nauczyciela by to przyniosło jakieś korzyści.