Aktywne Wpisy
Piospi +419
Jak ja mam dosyć tych sk*******w w tych głośnych samochodach, które co chwila w okolicy ryczą tymi swoimi wydechami. Nie da się siedzieć przy otwartym oknie.
Jestem petrolheadem i lubię dźwięk silników samochodów, ale mam nadzieję, że w przyszłości będą radary mierzące głośność samochodów bananowych oskarków i będą się sypały solidne mandaty. Swoją drogą trzymam kciuki, żeby UE coś z tym zrobiła nakazując producentom samochodów i motorów montaż cichych wydechów.
#warszawa
Jestem petrolheadem i lubię dźwięk silników samochodów, ale mam nadzieję, że w przyszłości będą radary mierzące głośność samochodów bananowych oskarków i będą się sypały solidne mandaty. Swoją drogą trzymam kciuki, żeby UE coś z tym zrobiła nakazując producentom samochodów i motorów montaż cichych wydechów.
#warszawa
Itslilianka +76
Pamiętacie tą grę? Jezus ale to na tamte czasy było super! Fajne, kolorowe mapy, doskonała grywalność o tryb dla kilku graczy. Aż sobie kupię by złożyć hołd twórcom. Dodam że studio odpowiedzialne za produkcję jest dziś znane jako Epic Games #gry
Naładujcie worki PKO, naładujcie taniego Hiszpana, zawsze miedziaka poniżej 80 (tak zwana reguła lubińskiego autobuy) i zarabiajce na spokojnie te 5,7, czy 10% rocznie, jak czynił mój ojciec and his father before him.
Poczekajcie rok, dwa lata. Bardzo Was swędzą kukle i chcecie pospekulować?
Proszę bardzo! Niech to będzie 3, czy 5% Waszego portfela. Sam teraz mam 4Ms'a za "dwa lidlomixy" (pamiętacie? Pierdoły kupuje się za giełdowe) - ale to dla mnie 2% portfela, jak stracę to nawet nie zauważę (moja pierwsza spekulacja od Trakcji w 2018, wielka flegma na mnie za to - rzucam w siebie kamieniem).
Wracając - to nie, C/Z 100 SPOKO BIORĘ HALINA WEŹ JESZCZE DWA KILO.
Tak jak inwestuję całe moje życie, niemal od małego jest to moje hobby, moja perełka - C/Z 5 jest spoko, 15, może 30 (30 to wartość graniczna, nieprzekraczalna, której uczyli mnie rodzice - to całkiem fajnie działa -> i to zdanie, powtórzone czterdzieści razy da Wam więcej niż niejeden artykuł, czy rozdział książki, która ma Was wyrąbać na hajs).
Zapewne wiele się nie pomylę, jak powiem, że 20 to taka średnia (sprawdza wujka googla). No tak, zgadza się {Nasdaq ~22}.
I nie, mercator nie jest jakoś mocno przewartościowany,400 mu się należało jak psu buda, ale serio? Jest po 700 i niektórzy dostają mózgotrzepu "Krzysiu dobierz jeszcze pół kilo".
Ci schorowani ludzie powinni rypnąć się w beret - nie Ci, którzy byli tu dwa lata temu, a Wy, którzy sprawiacie, że muszę pod tym tagiem rzucać "Jezu Chryste", bo pytacie jak rozliczyć PIT, albo "CZO POTRZEBNE ŻEBY INTO AKCJE", a 0,38% z 10000 to dla Was 380 "Hehe, no pomyliłem się, sorka Soveliss, ale how to giełda i tak mi powiedz".
No żesz do uja wafla.
"Soveliss, co Ty pierdzielisz, to trzeba wchodzić, MUNDRY bo dziura teraz i się wymundrza, chrum".
Nie, moi drodzy - "We will stand on principle... or we will not stand at all", jak mawiała Pani Thatcher.
Jeszcze raz, profilaktycznie: je*nijcie się w beret za nabywania "CeZeków" 100<.
To już lepiej wziąć 30k kredytu (ha tfu!) na salon robienia paznokci i zrobicie lepszą C/Z przy umiarkowanym popycie ze strony Pań.
#gielda
Jak traktujesz to jako 100% fun bez wczuty to ok, ale jeśli na serio zależy komuś na
@Soveliss: co to?
@Kazuka10: I uważasz, że w przyszłości mercatorowi uda się utrzymać marżę na poziomie 50%? Bo ja uważam, że po pandemii marża wróci w okolice 5%