Wpis z mikrobloga

Kiedy najbardziej opłaca sie kupować nową konsolę?

Z tego co pamiętam to konsole zawsze wychodziły parę miesięcy przed świętami. Czy warto czekać na święta, żeby pojawiły się jakieś promocje?

Jeśli tak to czego można się spodziewać? Chętnie bym kupił zestaw konsola + gra + drugi pad

#konsole #ps5 #xboxone #xbox #xboxseriesx
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cwlmod: do konsol są specjalne słuchawki z donglem (i czasem z BT). Tylko w nowych konsolach nie ma wyjścia SPDIF, więc kilka modeli nie będzie teraz działać i będzie trzeba kombinować z jakimś adapterem HDMI -> SPDIF. Ja planuje zamówić te nowe słuchawki Sony i zobaczymy czy lepsze od moich Turtle Beach.
  • Odpowiedz
Co nie czytam o playstation to same minusy oprócz exclusivów i lepszych darmowych gier.

@cwlmod: lepsze "darmowe" gry w ramach abonamentu to raczej znajdziesz w game passie niż w ps+. Playstation ma wielką przewagę jeśli chodzi o exclusivy. Zobacz sobie jakie to gry i zastanów się czy będzie Ci ich brakowało na xboxie. Jeśli nie to bierz klocka z game passem i będziesz bardzo zadowolony, ale jeśli lubisz Uncharted, Demon
  • Odpowiedz
@cwlmod: ja miałem teraz xbox one i zmieniam na ps5. Forza spoko ale zrobiłem upgrade z 6 na 7 i dużej róznicy nie było, a mapy w dużej mierze te same. Na ps masz analogicznie gran turismo, najnowsze wychodzi w przyszłym roku. Wraz z ps5 wchodzi ps collection plus, placisz ok 170zł na rok i masz dostep do 18 gier dobrej jakosci z ps4 (np. god of war), a nowych
  • Odpowiedz
@MamZespolTouretta: W god of war grałem na PSP i była to świetna gra. Ja też nie mam czasu na granie. W zasadzie i tak gram głównie w strzelanki na kompie (warzone/battlefield/pubg) a gardzę konsolowymi FPS-ami.

Opisz mi proszę krótko różnicę między gran turismo a forzą?
  • Odpowiedz
@cwlmod: konsole to nie jest inwestycja w akcje czy nieruchomości, ale zabawki do gier w cenie IPhone sprzed 3 lat. Jak u kogoś krucho z kasą lub jest ultra cebula to gra na aktualnej generacji
  • Odpowiedz
@cwlmod nie musisz mieć słuchawek na BT żeby nie przeszkadzać żonie. Ja na pleju gram na pchełkach dokanałowych podłączonych do pada. W Gran Turismo nie grałem, ale pewnie inny model jazdy. W Forze Horizon grałem na x360. Imo abonamenty to rak, z Gejpasem na czele. Na ps jest psNow i się tym trochę pobawiłem, ale wolę mieć grę kupioną. Abo dobre na tryout, długoterminowo imo to syf. :)
  • Odpowiedz
@nothingistrue: Sluchawek chciałbym używać do filmów, wiec mysle o porządnych. Dzieki za info

Horizon to podobno arcade jak NFS a ja wole jednak bardziej symulacyjna jazde fajnymi autami, byle nie F1.

Co do abonamentów to jesli jedna gra ma kosztować tyle co dwa lata abonamentu to jak dla mnie bez sensu jest kupowac gry. Planuje kupic ze 3 gry, ktore wiem ze bede ciagle grał i wracał do nich. Reszta
  • Odpowiedz
@cwlmod nikt Ci nie broni kupić porządnych na kablu ( ) ja mam jakieś proste JBLki z płaskim kablem i gra się wyśmienicie :)

A apropos Forzy to mówiłeś o Motosporcie, faktycznie... Samochodówki to nie moja domena, ale na pleja też są spoko symulacje np. Project Cars bodajże no i rzeczone Gran Turismo.

A co do cen gier to na xklocka będą takie same. W gempasa
  • Odpowiedz