Wpis z mikrobloga

@Reepo: Kiedyś sąsiad wykuł w ścianie od klatki drzwi do pokoju dla swojej córki aby mogła wchodzić i wychodzi bez przechodzenia przez całe mieszkanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kaspe: no to możesz sie zdziwić, kiedy życzliwy sąsiad Cie podpieprzy. Wiem, co pisze, bo sam miałem taka sytuacje, kiedy moja ulubiona sąsiadka podpieprzyła mnie do nadzoru.
  • Odpowiedz
@boruvva: za brak miejsca postojowego? nie masz obowiązku kupować od dewelopera mieszkania z miejscem nawet jeśli bilans wg prawa i planu jest 1:1, więc nie rozumiem skąd taki wymóg. Gdy kupisz mieszkanie modułowe to jedyna sprawa może być potem problematyczna jeśli chodzi o podział ich do ewentualnej sprzedaży, gdy chcesz opylić niezależnie. Zależy jak to jest rozwiązane w akcie notarialnym, ale generalnie powinno się potem dać wyodrębnić lokal wg przepisów.
  • Odpowiedz
@kaspe: o jakim miejscu postojowym Ty mi tutaj piszesz, nie możesz wyodrębnić lokalu według przepisów, który ich nie spełnia. 20m2 powierzchni ich nie spełnia. Wspólnota tu nie ma nic do rzeczy, lokale takie nie spełniają prawa budowlanego, nie wyodrębnisz ich. Problem jest natury takiej, ze nawet jak nie będziesz chciał ich wyodrębniać a ktos napisze donos do PINB to Cie sprawdza.
  • Odpowiedz
@boruvva: no oba te lokale w znalezisku mają więcej niż 20 m2, więc domyślam się, że w tym przypadku może chodzić o wyjście przez dewelopera z wymogu bilansu miejsc postojowych. Ale może chodzi o coś innego.
  • Odpowiedz