Wpis z mikrobloga

No to pierwszy post w #barylkakrwi i od razu combo.

Kolega @Zenoslaw7 nie odjął wyniku w poście, więc uzupełniam za niego
70 030 - 450 = 69 580

Moje 3 donacje od razu:
69 580 - 1000 - 1000 - 1000 = 66 580
Daty donacji - 09.10.2020, 04.09.2020, 04.08.2020
Donacje - płytki krwi + osocze
Prywatny licznik: 10 150
RCKiK Wrocław

Coś tylko panie pielęgniarki dzisiaj nie były zbyt miłe dla żył, bo nawet po pobraniu krwi na badania żyła mi spuchła :/
Do tego zabrano soczek, wafelek i białe czekolady! (°°
Jedynym plusem, że zamiast 11 czekolad teraz za płytki z osoczem dostałem 15 :D
W paczkach w większości są gorzkie, za to w pakiecie pojawiła się z rodzynkami jak ktoś lubi :)

#barylkakrwi #krwiodawstwo
wadliwy - No to pierwszy post w #barylkakrwi i od razu combo.

Kolega @Zenoslaw7 ni...

źródło: comment_1602239874WqZqtOGPFrgrKbTiAmC62j.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BBxx: Hmm... nie, chyba organizm sam mi tak produkuje. Nawet szczerze mówiąc dzisiaj miałem więcej płytek, gdzie moja dieta była na tragicznym poziomie, niż miesiąc wcześniej, a 2 miechy czystej, urozmaiconej diety wtedy miałem. Poza tym jakiegoś super poziomu nie mam, bo dzisiaj 235 tyś/mm3, a ogólnie miałem zawsze 220 tyś/mm3.
Ale lekarz nie widzi przeciwskazań do oddania, a ja sam się czuję dobrze po tym typie donacji, więc zawsze
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@wadliwy:

Poza tym jakiegoś super poziomu nie mam, bo dzisiaj 235 tyś/mm3, a ogólnie miałem zawsze 220 tyś/mm3.

W Zielonej Górze biorą płytki od 350 tys, więc mnie trochę krew zalewa, że mając 250-300 tys. nie mogę oddać..
  • Odpowiedz
@starypijany123: To ja w ogóle bym nie mógł ich oddać. U nas z tym nie ma problemów, nawet lekarze zachęcają aby oddawać. Pewnie zależy też później od człowieka jak się czuje po takiej donacji.
Trochę lipę masz, ponieważ te comiesięczne płytki z osoczem dobrze licznik podkręcają, bo co około miesiąc litr wpada.
A jesteś pewien, że te płytki od 350tys to nie jest próg dużych płytek? Czyli 2x taka objętość
  • Odpowiedz
@starypijany123: A zadzwoń do Wrocławia z ciekawości co Ci powiedzą.
Może zamiast dzwonić to warto się wybrać?
Bo to nie helpdesk decyduje tylko lekarz. Nawet jak pielęgniarki wbijają później parametry Twoje w maszynę i się dziwią to i tak nie mają nic do powiedzenia, bo lekarz pozwolił. Ja raz miałem tak mało płytek, że 70 minut siedziałem :)
  • Odpowiedz