Wpis z mikrobloga

Mireczki, potrzebne opinie o Espiro Investment. Biorę się wreszcie na poważnie za budowę i badam rynek. Wysłałem zapytanie do kilku firm budowlanych i to między innymi oni zrobili na mnie najlepsze wrażenie. A o ile o konkurencji jest w internecie całkiem sporo opinii, to o Espiro prawie nic sensownego nie znalazłem. Jak już są jakieś opinie, to prawie wyłącznie pozytywy, co szczerze mówiąc wydaje mi się nieco podejrzane w przypadku firmy budowlanej ( ͡° ͜ʖ ͡°) . Dlatego jeśli znajdzie się tu jakiś ich były klient Espiro Investment, będę mega wdzięczny za info.

#espiro #investment #opinie
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ilka85: w takim razie tylko pozazdrościć tym którym możesz polecać dobrą i sprawdzoną firmę. Ja niestety nie mogłem liczyć na polecenia od znajomych czy rodziny, bo albo się nie budowali, albo mieli złe doświadczenia ze swoimi firmami. Dlatego ja musiałem sam szukać, robiłem (zresztą jak widać) research po necie :) Ale było warto :)
  • Odpowiedz
@szustAK: tanio nie. Ale tutaj idą na jakość. Ja do budowy domu w życiu nie wziąłbym najtańszej firmy. Ceny też o czymś świadczą. W każdym razie ceny są mocno indywidualne. Przecież wszystko tak naprawdę zależy od projektu. Generalnie ja na początku poprosiłem o taką wstępną wycenę, przedstawienie kosztorysu. To było całkowicie bezpłatne i do niczego nie zobowiązywało. Więc myślę, że dobrze od tego zacząć i zobaczyć co mogą zaproponować i
  • Odpowiedz
@damian-zych: dzięki za info Mireczku. Rozglądam się za jakąś firmą, która postawi mi dom pod Warszawą. Szukam, czytam, zbieram opinie, dlatego każde info mi się przyda.
  • Odpowiedz
Do nas też info o espiro investment, wtedy jeszcze property dotarło pocztą pantoflową, po tym, jak rozpuściliśmy wici wśród znajomych. Faktycznie ciężko znaleźć rzetelne opinie i tu się zgadzam – zadowolony nie napisze, niezadowolony obsmaruje wszędzie. Ja akurat z tych zadowolonych, więc się podzielę :) Mieliśmy pewną wizję w głowie, ale zero pomysłu jak to ogarnąć w praktyce i każdy projekt z netu miał jakieś „ale”. Ostatecznie w Espiro trafiliśmy na panią
  • Odpowiedz
@sebastian-krasny: @damian-zych: my już po podpisaniu umowy z Espiro. Ogólnie wygląda to bardzo dobrze, bo czujemy się tacy zaopiekowani w tej firmie. Też wprowadzaliśmy pare zmian, bo początkowo miało być bez piwnicy, ale jednak ostatecznie nam się zmieniło. Miał był garaż pojedynczy, ale w końcu jest podwójny. Nie mają z nami lekko :P W każdym razie dzieje się.
  • Odpowiedz
@szustAK: Hhehe zawsze lepiej zmieniać w projekcie teraz niż już w trakcie budowy hahaha.
My też trochę mieszaliśmy. Ale ostatecznie zdaliśmy się na to co zasugerowali nam spece od Espiro i okazało się, że to był strzał w dziesiątkę. Czasem jednak warto posłuchać eksperta.
  • Odpowiedz
@damian-zych: no właśnie też jestem tego zdania, że warto ich słuchać. Bo oni mają fajne pomysły, a poza tym wiadomo, nie jeden dom już zbudowali, więc znają się na dobrych rozwiązaniach. u nas z Espiro dzieje się na budowie. Także wszystko idzie zgodnie z planem.
  • Odpowiedz
Chciałem zrobić taką aktualizację tego co u nas na budowie.
No więc ogłaszam, że na dzień dzisiejszy mam stan surowy zamknięty! :))))) Mega się cieszę, że jesteśmy już tak daleko. Dach gotowy, mamy też już wstawione wszystkie okna i drzwi zewnętrzne. Teraz przed nami prace wykończeniowe w środku i aranżacja wnętrz. Wiem, że to jeszcze troszkę do zamieszkania w domu, ale mam myślę, że największa robota już za nami. Teraz zostało to
  • Odpowiedz
@damian-zych
sorry za odgrzebanie trupa i nekromancję ale jak Ci poszło z budową? Zakończyłeś z nimi współpracę na SSZ czy szedłeś dalej?
Też rozważam tę firmę jako GW, ale mnie ich "brudny marketing" na forach zniechęca, gdzie ewidentnie opinia jest kupiona.
  • Odpowiedz
Ja także się przyłączam do prośby powyżej.
Są tu wpisy sprzed kilku lat więc dom pewnie skończony i już użytkowany.
Prosiłbym o kilka słów bo się zastanawiamy nad umową z tą firmą m
  • Odpowiedz