Wpis z mikrobloga

Mirki #grafikakomputerowa #photoshop #lightroom #pytaniedoeksperta
Od jakiegoś czasu nie siedzę w temacie, a klient chce, żebym obrobił pakiet 20 zdjęć w DNG. Obróbka bardzo podstawowa, czyli zmiana rozdzielczości i wymiarów, "przygotowane do druku i do wykorzystania na komputerach wewnętrznych, stronach internetowych, w serwisach social media" (TIF + JPG), a kadrowanie, wyrównanie horyzontu i korekcja wg uznania, tzn. "żeby były ładniejsze niż są". Mówi, że takich pakietów będzie miał docelowo kilkadziesiąt. Ale cena jaką proponuje to 30 zł za pakiet... Mam wrażenie, że 1.50 zł za jedno zdjęcie to troszku mało... Negocjować? I jeśli tak to jaką sumę? Dzięki za wszelkie sugestie
  • 7
@kicimici: dzięki za podpowiedź. Tak właśnie krążyłem myślami w okolicach 5 zł za zdjęcie, ale wolałem się upewnić. A czasowo to raczej bliżej 30-40 minut mi się zejdzie, bo lubię podłubać :)
@npwjsn ja tam ni #!$%@? nie pokładam wiary w takie wyceny. Prawda jest taka, że możesz się przejechać, pakiet 20 x 8-10 PLN. I to bez cudowanie via szczegółowy retusz. Można wycenić to po materiale i tym czego dotyczy.