Aktywne Wpisy

dzieju41 +5
O cie hui zabukowałem wczasy na Cyprze, będę wynajmował samochód a tam ruch lewostronny. Nigdy tak nie jeździłem. Jakieś porady dla kierowcy.
#cypr #podrozujzwykopem #ruchlewostronny #samochody #pytaniedoeksperta
#cypr #podrozujzwykopem #ruchlewostronny #samochody #pytaniedoeksperta

kot_do_drzwi +101
#mecz
Najbardziej kontrowersyjny sędziowsko turniej od dawna. Na dodatek mam wrażenie, że realizatorzy mają narzucone, żeby nie dawać powtórek/zbliżeń kontrowersyjnych sytuacji po decyzji sędziego.
Najbardziej kontrowersyjny sędziowsko turniej od dawna. Na dodatek mam wrażenie, że realizatorzy mają narzucone, żeby nie dawać powtórek/zbliżeń kontrowersyjnych sytuacji po decyzji sędziego.

No więc i ja chciałbym się przebranżowić na programowanie. Próbowałem w ostatnim czasie zorientować się temacie, parę tutoriali przeglądnąłem, zaznajomiłem się z paroma językami, dużo czytałem i oglądałem filmów w temacie.
Rozważam
1. Frontend web development - bo podoba mi się, że wyniki pracy mojej pracy od razu widać
2. Backend web development - dwie rzeczy: PHP i DJango mi się podobają, parę lat temu dużo też bawiłem się wordpressem
3. IOS development - wydaje się to być dość niszowe, Maca mam, a sama praca w XCode podoba mi się
Problem polega na tym, że nie wiem na co się zdecydować. A może są jakieś obszary/języki/środowiska w które lepiej się na tą chwilę nie pchać na juniora? Czy możecie coś polecić, podpowiedzieć?
#naukaprogramowania #programowanie #javascript #php #swift
Komentarz usunięty przez moderatora
@ekjrwhrkjew: Co jeszcze muszę umieć obok php?
@qwertynq88: Najlepiej kabyś ogarniał jakiś Framwework (Symfony/Laravel), MySQL, PostgreSQL, Dockera, ElasticSearch, Redis i pewnie jakieś AWS/Azure. No i podstawy HTML/CSS/JS ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@schriker: spoko, dziękuję za odpowiedzi. Czy MySQL też się przydaje?
@qwertynq88: Nawet nie "trochę". Ważne, żebyś wiedział wszystko ze swojego stacka, od webpacków, przez stylowania i języki stosowane, do Reacta i jego ficzerów.
Jeżeli wybierzesz BE, to jak najbardziej.
Oczywiście bardzo mnie to zaciekawiło :) Możesz rozwinąć o co chodzi z tym "bardzo szybko" i "duże pieniądze"?
Na emeryturze,po 35 możesz klepać gierki dla znudzonych księgowych Grażyn z usa zdalnie w dolarach.
Minusem są nudne projekty
XD