Wpis z mikrobloga

@PomaranczowyKrol: Przestańcie już z tym centryzmem, nie każde poglądy inne niż radykalne to centryzm, centryzm jest dużo bliżej środka. ;) Jeśli pewne poglądy mam od prawicy, pewne od lewicy, a generalnie gardzę radykałami (uważam to za oznakę niedojrzałych poglądów), to jestem centrystą?
  • Odpowiedz
Im bliżej środka jesteś tym bardziej nie masz żadnych poglądów.

@Sebeq92: Nie, to znaczy, że nie jesteś retardem który uważa, że świat jest super prosty i lewica czy prawica zbawi świat. Przeważnie to osoby o skrajnych poglądach pradakosalnie nie mają własnego zdania tylko powtarzają wyuczone shematy a jak ktoś z drugiej strony osi udowodni im, że się mylą to nagle przepalają im się styki w mózgu. Do tego jeszcze dochodzi
  • Odpowiedz
Od niedawna na wykopie funkcjonuje nowa obelga: centrysta.

@tylkostrimi: Ogólnie to się wzięło z USA, skopiowała to polska Lewica i finalnie trafiło na Wykop. A żeby wytłumaczyć skąd się bierze ta nienawiść zacytuje wysryw z The Guardian:

To be a centrist, so this story goes, is to be above ideology: pragmatic, focused on “what works”, being grown up. They are the moderate stabilisers, or according to this narrative it is
  • Odpowiedz
Jak dla mnie nie ma idealnego systemu, więc trzeba adaptować najlepsze rozwiązania różnych opcji i odrzucać te gorsze towarzyszące skrajnościom, będąc w rozsądnym centrum zapewniającym może nie idealne, ale optymalne rozwiązania polityczne, kulturowe, społeczne i gospodarcze
  • Odpowiedz