Wpis z mikrobloga

Mieszkałem kiedyś na Zwm i w sumie dobrze wspominam (Nowy ZWM):

Plusy:
- dużo zieleni
- dobra komunikacja/ścieżki rowerowe
- usługi, sklepy itp.

Minusy:
- wielka płyta,
- cienkie ściany,
- zależy gdzie trafisz, ale często brzydkie klatki/windy
- i jednak kawałek od centrum jest, na nogach 25-30 min

Teraz mieszkam w Nadodrzu (ale nie wieżowce przy Bończyka) i jestem mega zadowolony. Największym plusem jest lokalizacja. Do rynku kilka minut spacerkiem, położenie
- zasadniczo brak patologii, mieszkam tu 2 lata i zadnej wiekszej inby tu nie przeżyłem XD

@Dru_Gru: ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°) nie no 2 lata to juz rezydent ( )

@Dru_Gru: W srodowisku ZWM, malo ludzi tam nie zylo, znajomi az do malinki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Patologia to mocne slowo.

I nie, ta 'patologia' nie wyprowadzila sie. Pracuje teraz na wysoko piastowanych stanowiskach m.in. w Urzedach: miasta Opola, Wojewodzkim, itd ( )
@kaczmar119: ja od siebie tylko dodam, że zwm jest praktycznie samowystarczalny z masą sklepów i usług, duża baza szkół i szpitale, są siłownie i basen a jak jesteś sportowo nastawiony to i siłownie na powietrzu i park do biegania. Na dodatek zarówno rada miasta jak i spółdzielnia robią dobrą robotę żeby jak najwięcej funduszy trafiało na osiedle co widać na inwestycjach bo i kamery stawiają, parkingi remontują, powstały dwa nowe place
Z Malinką jest podobnie jak z ZWMmem, przytłaczająca większość patoli albo dawno dzieciata i spokojna albo dawno 10 ełro na godzine i typie muwie ci blant po pracy i to jest rzycie na poziomie albo zwyczajnie w piachu. Wszystko pod reką tylko do szkoły to albo na ZWM albo na Tysiąclecia i na podwórkach z placami zabaw jest rumor bo dużo młodych rodzin z orangutanami się powprowadzało. Ale za to na jednej
@kaczmar119 sprawdź przed zakupem jaki masz czynsz.. Spółdzielnia kroi ludzi okropnie. Wiem bo mieszkałem 20lat na nowym i 5 lat na starym Zwmie. Plusy co piszą wykopki się potwierdzają. Samowystarczalna dzielnica. Dla mnie minus to wygórowany czynsz.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kaczmar119: to ja mogę powiedzieć czego NIE polecam, bo jako były dostarczyciel żarcia pamiętam gdzie zdarzały się nieprzyjemne sytuacje z patusami. A zatem: wszystko od Nowej Wsi Królewskiej do Metalchemu oraz rejony od ul. Rejtana do Kani włącznie.