Aktywne Wpisy
tylko_pytam +136
Wytłumaczcie mi coś. Blok z tamtego roku w jednej z centralnych dzielnicy miasta, gdzie 15k za metr. Wynajem pewnie pod 4k. I u prawie wszystkich sąsiadów na piętrze buty wystawione na korytarz. To jest jakaś nowa moda? Dla mnie to wieśniactwo. U was też tak ludzie robią? Przecież każde mieszkanie ma tam przedpokój. A może to coś specyficznego dla #wroclaw ?
#nieruchomosci #patologiazewsi #patologiazmiasta
#nieruchomosci #patologiazewsi #patologiazmiasta
źródło: 20240124_110719
Pobierz
hadrian3 +260
Wąchanie fotela to są dziecięce igraszki dla nas niuchaczy. Zabawa się zaczyna, gdy np. uśmiechnęło się do ciebie szczęście i macie w robocie jedno WC koedukacyjne na kilka biur. Krążysz wtedy tylko wkoło jak sęp czekający na padlinę, aż wreszcie ta najlepsza dupka pójdzie na dłuższe posiedzienie do kibelka i wbijasz zaraz po niej. Czasem wymaga to nie lada cierpliwości, ale nagroda rekompensuje wszystko. Zamykasz za sobą drzwi i już wiesz, że

wc -l < filename.txt? Co tam<robi dokładnie i co to za syntax ?#unix #linux
@chrabia_bober: strumienie dokładnie to stdin z pliku do polecenia.
>wiedziałem ale<nie byłem pewien, w sumie pierwszy raz się z tym spotkałem. Wiem że>>dodaje do treści, czy analogicznie<<ma jakieś znaczenie i jaki jest use-case?Na windowsie tez dziala ;)
wc -l > filename.txt?@macfan-pl: to nic nie zrobi
No niestety nie masz racji
źródło: comment_1601941730blrHzUw4AEsWtO3NjZjDnD.jpg
Pobierzwc -l(licznik zawartość pliku)źródło: comment_1601941925acqcKQiWHLxoZXOJXEsVdq.jpg
Pobierz@macfan-pl: Ma rację (Kryspin013), nie ma argumentu, pogram czeka na stdin.
@macfan-pl: No ale o czym ty piszesz? Nie rozróżniasz przykładu, który sam wkleiłeś.
Sam, napisałeś
Nic nie zrobi bo czeka na input.
Sparafrazuję sobie twoją wypowiedź.
Może najpierw przeczytaj ze zrozumieniem co napisałeś, potem przeczytaj ze zrozumieniem co ja napisałem, a potem się wypowiadaj, dobrze? ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: comment_1601944019czPoRbO3Ev0wavyt3Fg5Fg.jpg
Pobierz@macfan-pl: ojej
@macfan-pl: Dążę do tego, że nie rozumiesz czym są strumienie, że nie przeczytałeś wpisu ze zrozumieniem, że nie umiesz odpowiedzieć ze zrozumieniem, że nawet nie potrafisz zauważyć co sam napisałeś i że prawdopodobnie jesteś jedną z tych #!$%@?ących osób, które nie ważne co by się wydarzyło będą odwalać kota ogonem do samego końca byle
a) jesteś macfan i ze screenshotów wygląda, że pracujesz na ogryzku
b) nie musiałeś zatem wchodzić na serwer (joomla...)
c) wystarczyło w terminalu sprawdzić
d) nie czytasz co piszesz
e) pienisz się o własny błąd, brak doświadczenia
f) nie umiesz używać systemu, który zachwalasz
"prawdopodobnie jesteś jedną z tych #!$%@?ących osób"... tutaj też Kryspin miał chyba rację...
W tej branży nazywa się to impostor syndrome.
Ale, żeby nie zostawić Cię