Wpis z mikrobloga

@KotoFan: No nie wydaje mi się Spolszczone angielskie słowa (bo za dużo trzeba myśleć nad polskimi) to domena korpo a nie normalnych ludzi.
  • Odpowiedz
No nie wydaje mi się Spolszczone angielskie słowa (bo za dużo trzeba myśleć nad polskimi) to domena korpo a nie normalnych ludzi.

@aret ale zdajesz sobie sprawę że takie słowa jak backend są na porządku dziennym w IT gdzie głównie się posługujesz angielskimi zwrotami bo nawet nie ma odpowiedniego tłumaczenia na to? XDDD
  • Odpowiedz
@DoloremIpsum: Tak orientuje się Ale to używaj angielskiego słowa a nie spolszczonego na siłę jak korposzczury. I szczerze to nasz język jest obfity w słowa i napewno znajdzie się odpowiednik.
  • Odpowiedz
@DoloremIpsum: Tak orientuje się Ale to używaj angielskiego słowa a nie spolszczonego na siłę jak korposzczury. I szczerze to nasz język jest obfity w słowa i napewno znajdzie się odpowiednik.

To proszę znajdź mi polski odpowiednik na backend i frontend to będę ich używać w mowie potocznej xDD
Może jak ktoś kiedyś próbował to spolszczyć jak interface jako międzymordzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Stary ja nie jestem z IT i nie m pojęcia o czym piszesz.

@aret: no to skoro nie masz pojęcia o czym tu piszą to po cholerę się czepiasz?

wpadasz na tag #programowanie, nie masz o tym zielonego pojęcia ale i tak przypieprzasz się bo ktoś używa technicznego żargonu, wtf
  • Odpowiedz
@gatineau: Ja na żaden tag nie wpadam było na głównej. To raz. Dwa nie twój interes do czego się czepiam A czepiam się tylko debili co to języka zapominają bo wielcy programiści z korpo
  • Odpowiedz