Aktywne Wpisy
Dobry_Gospodarz +121
Fajny glitch na unlimited food
W 2021 kupiłem 150 ząbków czosnku.
W 2022 zebrałem czosnek odłożyłem 250 ząbków na sadzenie resztę zjadłem
Od 2022 nie kupuje czosnku. Przeważnie kończy się mojej rodzinie na przełomie kwietnia i maja kiedy zaczynają się już cebule, czosnek niedźwiedzi. Od maja też zaczynamy zbierać młody czosnek i pędy czosnku
2024
W 2021 kupiłem 150 ząbków czosnku.
W 2022 zebrałem czosnek odłożyłem 250 ząbków na sadzenie resztę zjadłem
Od 2022 nie kupuje czosnku. Przeważnie kończy się mojej rodzinie na przełomie kwietnia i maja kiedy zaczynają się już cebule, czosnek niedźwiedzi. Od maja też zaczynamy zbierać młody czosnek i pędy czosnku
2024
kimikini +6
ma ktos nowa skode fabie? warto? 80% jazda w miescie bedzie
da sie troche ponegocjowac z cena ew dostac jakis gratis?
#motoryzacja #auta #samochody #pytanie #skoda
da sie troche ponegocjowac z cena ew dostac jakis gratis?
#motoryzacja #auta #samochody #pytanie #skoda
Jest to stek Rib-Eye z firmy Warmia. Dokładnie to Rib-Eye z kością (co prawda zgodnie z nomenklaturą taki kawałek prawidłowo powinien nazywać się "cote de boeuf", ale nie czepiajmy się). Do tego, jeżeli wierzyć opisowi na opakowaniu to stek był sezonowany na sucho (!!!) co najmniej przez 35 dni.
Muszę przyznać, że jestem w dosyć dużym szoku, bo do tej pory wołowinę sezonowaną na sucho można było kupić jedynie w sklepach internetowych, lub w sklepach specjalistycznych znajdujących się w dużych miastach. Czyli dostępność była co najmniej utrudniona, a tutaj Lidl wrzuca takie smaczki do lodówki. Musze przyznać, że na pierwszy rzut oka wygląda to całkiem nieźle. Widać faktycznie, że mięso dojrzewało na sucho i udało mi się kupić kawałek o grubości 2,5-3cm, czyli dosyć spory jak na standardy sieciówek. Nie wiem jeszcze jak smakuje, ale prawdopodobnie w weekend będę próbował, więc dam znać jak wyszło.
Z minusów:
- cena (69,90/kg) jest dosyć zaporowa dla kogoś kto nie miał do czynienia ze stekami i nie wie ile takie mięso może kosztować. Z drugiej strony, to dalej jest ciut podejrzanie tanio jak na taki produkt
- kolejny raz nie mamy podanej rasy bydła z której zostały wycięte steki, czyli znowu nie wiemy co to za krówka nam leży na talerzu. Na pewno zaraz w komentarzach pojawi się teoria spiskowa, że sprzedają 20 letnie bydło mleczne z Rumunii i wciskają nam jako ekskluzywne steki ( ͡° ʖ̯ ͡°)
- etykieta zasłania całkowicie mięso (zarówno z przodu jak i z tyłu), a co za tym idzie ciężko jest ocenić jakość kawałka chociaż "na oko", jak zawsze to robię podczas wybierania standardowych steków w Lidlu czy Biedronce
Dam znać jak zrobię i zjem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Znalazłeś może jakieś źródło steków? Bo jeśli dobrze wywnioskowałem to jesteś w wawie? Ja ciągle szukam jakiegoś źródła sezonowanych
@Pies_Benek: Co? Kasy to ci raczej nie brakuje.