Aktywne Wpisy

moll +15
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

cichyyx +5

źródło: comment_1601360070JumYy1y73KRC9fM7eNrvbO.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Jaki jest sens ostrzenia współczesnych żyletek?
Już pomijam cenę jednostkową.
Przecież obecnie żyletki są ze stali nierdzewnej i często mają platynowane krawędzie. Jedno takie ostrzenie i żyletka jest do wyrzucenia.
Taka ostrzałka ma sens przy żyletkach z blachy stalowej. Tylko raz, że są bardzo trudno dostepne, dwa że nie należą do jakoś zadziwiająco tańszych, a trzy....no kurde chciałoby mi się suszyć żyletkę tylko po to, żeby raz na jakiś
@wojtoon: Taki sam, jak przy chodzeniu do fryzjera nazwanego barberem, który ostrzyże cię tak samo, ale skasuje 2-3x drożej xD
Gościu, uwierz mi, że mam jakieś pojęcie o żyletkach bo tylko nimi się golę od kilkudziesięciu lat i trochę siedzę w branży.
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/%C5%BByletka
Zdajesz sobie sprawę z tego, że żyletki z czystej stali węglowej praktycznie wyginęły kilka dekad temu? Pierwsze nierdzewki to
@wojtoon: A to od początku nie było tak, że żyletki z założenia miały być jednorazowe, a do ostrzenia jest brzytwa?
Komentarz usunięty przez autora
Chciałbym sobie prawdziwy pędzel kupić ale jakoś tak mi nie po drodze
źródło: comment_1601378478t7lY2M3CV7p8krlqV2PCQY.jpg
Pobierz