Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
może mi ktoś powiedzieć jak to jest mieć normalnego ojca i nie mieć przez niego problemów psychicznych w wieku dorosłym? pytam z ciekawości, co tracę.

#psychologia #zalesie #depresja
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@styropiann: W wieku dorosłym wiesz już, że czas wyjść spod wpływów rodziców, co trzeba przepracować na terapii i wziąć odpowiedzialność za resztę swoich życiowych decyzji.
  • Odpowiedz
@styropiann: Długo się decydowałaś? Sam powinniem chyba chodzić, byłem już kiedy przez jakiś czas, choć myślałem że lepiej znaleźć po prostu kogoś bliskiego. I wyjechałem gdzie indziej.
  • Odpowiedz
  • 1
@FarGO: myślałam nad tym dobre pół roku. ale samą decyzję podjęłam dopiero niedawno, bo przestałam sobie radzić z problemami, które mi się nagromadziły w ostatnich miesiącach.

ogólnie bardzo polecam. jak trafisz na dobrą osobę, to serio po takim spotkaniu jest lżej, mimo że porusza się ciężkie tematy. ale właśnie ta osoba jest po to, żeby ci pomóc. w jej rękach jest twój komfort i bezpieczeństwo na terapii. no i jest
  • Odpowiedz
@styropiann: z tym odczuciem że się #!$%@?ło to ciekawe, podziwiam tych ludzi że mają takie twarde nerwy, ktoś przy nich ryczy opowiadając swoje traumy a im oko nie drgnie, cały czas opanowani.
  • Odpowiedz
@FarGO: no to też tak nie wygląda, że siedzą tacy opanowani. jeśli terapeuta jest empatyczny, to będzie bardzo zaangażowany w to, co mówisz. zasmuci się razem z tobą, jak i zaśmieje. to też człowiek.
  • Odpowiedz
@styropiann: No empatyczny to na pewno, ale ciekawe by było jakby zaczął płakać bo go historia tak wyruszyła że to było dla niego za wiele. Chociaż jeden z lepszych psychologów Pettersson nieraz pokazywał emocje
  • Odpowiedz