Aktywne Wpisy
josb515 +247
#ciekawostki Cześć. Jestem Koreańczykiem bardzo zainteresowanym Polską. Studiując o Polsce trafiłem na tę stronę. Myślę, że tym, co reprezentuje kraj, jest historia, język i muzyka, ale ja studiuję język i dla historii czytam książkę „Historia Polski” napisaną przez Japończyka. Kiedy jednak szukałam muzyki do słuchania, YouTube polecił mi muzykę Natalii Nykiel... ale to chyba nie mój styl. Trochę ciszej, polska śpiewaczka narodowa! Byłbym wdzięczny, gdybyś mógł polecić muzykę takiego piosenkarza
Klimbert +74
Tak to jest jak się czeka na księcia z bajki w nieskończoność, a kwestię dziecka odkłąda się na później.
#demografia #dzieci #zwiazki
#demografia #dzieci #zwiazki
#dieta
Podstawowa Przemiana Materii jest obliczana za pomocą wzoru:
PPM (mężczyźni) = SWE (spoczynkowy wydatek energetyczny kcal) = (10 x masa ciała [kg])+(6, 25 x wzrost [cm]) -(5 x [wiek]) + 5
Jeżeli schudłeś to Twoje PPM również spadło, a więc po prostu jesteś na zerowym bilansie. Zniszczenie metabolizmu to jeden z najpopularniejszych mitów.
@Slucham_psa_jak_gra_: jesteśmy bliżej, ale plateau to będzie tylko metaforyczne zobrazowanie tego. Tak samo jak sexual plateau.
Powiedz to osobom w Auschwitz.
Skoro masz np bilans -300 od 2000.
I schudniesz powiedzmy 2kg to dalej powinieneś ciąć bo to już 2kg różnicy, chyba logicznym jest że powinno się wtedy robić jakieś zmiany skoro już waga nie idzie bo de facto masz za wysoko bilans.
I to nie jest ekstremum.
Sam napisałeś, że organizm nie chce chudnąć na diecie.
Organizm zawsze schudnie jeśli ma ujemny bilans.
Rozumiem że chodzi o ekstremalny przykład obrazujący działanie bilansu kalorycznego, ale nikogo nie zachęci raczej do trzymania diety miejsce w którym umierali ludzie z głodu, przepracowania i ogólnego wycieńczenia fizycznego(spowodowanego głównie ujemnym bilansem kalorycznym).
W głowie powstaje negatywne skojarzenie deficyt= niedożywienie/śmierć