Wpis z mikrobloga

Jak zmniejszyć ryzyko kontuzji piłkarza? Zacząłem grać karierę Borussią i gdy wejdę w trening to widzę że przykładowo Haland albo Reus i mają zaznaczone wysokie ryzyko kontuzji.
#footballmanager #fm20
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wiktor98: Mieć mniej niż 25 graczy w kadrze żeby sztab wyrabiał, jak maja po meczu 70% i mniej kondycji to dawac Odpoczynek na 1 dzien, jak gracz ma Podatny na kontuzje w raporcie to intensywność treningu na 50% - młody gracz z potencjałem i tak sie rozwinie, a starszy i tak doszedł już do ściany CA/PA. A koniec końców modlić sie żeby FM sie dobrze włączył bez urazów.
  • Odpowiedz
@Reiter: Zrobiłem tak jak kazałeś, i zmniejszyłem intesywność treningu. Teraz mi nie pokazuje żadnego ryzyka :) A i zobaczyłem że miałem tylko jednego fizjoterapautę w klubie i zatrudniłem kolejnych.
@kazdy_to_powie: Czyli dobrze dawać po meczu odpoczynek ? Właśnie tam tą intesywność już ustawiłem i ryzyko spadło.
  • Odpowiedz
@wiktor98: Tak, dzień po meczu dawaj odpoczynek, w dzień meczu też dawaj lekki trening - jakieś taktyki, oglądanie skrótu, czy jak to się tam nazywa. Intensywność w dzień meczu na minimum, dzień po meczu wolne.
Zatrudnij fizjoterapeutów na maksa (tyle ilu możesz) i zwróć się z prośbą do zarządu o zwiększenie ich liczby. Fizjoterapeuta najważniejsze żeby miał wysokie zdolności medyczne.

Kombinuj z tymi treningami, niektórym piłkarzom możesz wrzucać więcej. Ja
  • Odpowiedz