Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +144
Mam w pracy analityczkę na stanowisku „Analityk Systemowy”. Oczywiście przebranżowiona w czasach ssania i gdzie brano do IT każdego kto miał puls i umiał powiedzieć słowo „JSON”. Jest po „europeistyce”. Była też na Erasmus, podczas gdy ja waliłem konia z depresji (żadna mnie nie chciała) i uczyłem się po nocach na kolokwium z języka C.
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
WielkiNos +233
I tutaj moje pytanie do mocowania tego elementu z bolcem do prowadnicy łańcucha, bo ten element z ruchomy bolcem ma 6 dziur przygotowanych pod wkręty a u mnie jest to przykręcone jedynie na 2 wkrętach, w tych środkowych dziurkach.
Wydaje mi się, że skoro producenta wykonał 6 otworów i jest to swego rodzaju zabezpieczenie przed siłowym otwarciem bramy to powinno to być zamocowane na komplecie 6 wkrętów.
Kontaktowałem się z firmą montującą, ale się wykręcają i twierdzą, że 2 wkręty są wystarczające.
Szukałem w instrukcji montażu z bramy (Wiśniowski) ale nie znalazłem informacji o montażu tego elementu.
Normalnie wkręciłbym te wkręty, ale jest gwarancja i nie chce, żeby mi ktoś potem zarzucił uszkodzenie.
Czy macie może gdzieś dostępne zalecenie od producenta/schemat montażu tego elementu i ile tych wkrętów powinno być?
Bo nie ukrywam, że mi to jako laikowi od bram wydaje się dziwne, że takie zabezpieczenie ma się trzymać na dwóch małych blachowkrętach.
https://allegro.pl/oferta/somfy-blokada-mechaniczna-wozka-dla-dexxo-8566881997
#somfy #budujzwykopem #automatyka