Wpis z mikrobloga

Mireczki, mam napęd z firmy Somfy RTS800 (Metro firmowane pod Wiśniowskiego) do bramy panelowej (Wiśniowski) i dodatkowo założoną blokadę wózka (SOMFY blokada mechaniczna wózka, akcesoria bezpieczeństwa dla DEXXO Kod produktu: 9015607), taką jak na poniższej aukcji.

I tutaj moje pytanie do mocowania tego elementu z bolcem do prowadnicy łańcucha, bo ten element z ruchomy bolcem ma 6 dziur przygotowanych pod wkręty a u mnie jest to przykręcone jedynie na 2 wkrętach, w tych środkowych dziurkach.
Wydaje mi się, że skoro producenta wykonał 6 otworów i jest to swego rodzaju zabezpieczenie przed siłowym otwarciem bramy to powinno to być zamocowane na komplecie 6 wkrętów.

Kontaktowałem się z firmą montującą, ale się wykręcają i twierdzą, że 2 wkręty są wystarczające.

Szukałem w instrukcji montażu z bramy (Wiśniowski) ale nie znalazłem informacji o montażu tego elementu.

Normalnie wkręciłbym te wkręty, ale jest gwarancja i nie chce, żeby mi ktoś potem zarzucił uszkodzenie.

Czy macie może gdzieś dostępne zalecenie od producenta/schemat montażu tego elementu i ile tych wkrętów powinno być?

Bo nie ukrywam, że mi to jako laikowi od bram wydaje się dziwne, że takie zabezpieczenie ma się trzymać na dwóch małych blachowkrętach.

https://allegro.pl/oferta/somfy-blokada-mechaniczna-wozka-dla-dexxo-8566881997

#somfy #budujzwykopem #automatyka
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@waldinio: Dzięki za sprawdzenie. Rozumiem, ale zastanawia mnie jak to zaprojektował producent, bo skoro wystarczą 2 wkręty to po co robią 6 otworów? Po prostu chcę wiedzieć jak przewidział producent.
  • Odpowiedz