Aktywne Wpisy
Dzisiaj zdałem sobie sprawe, że pc jest co najwyżej do przeglądania neta i klikania w excel, a jak grać to tylko na konsoli. Sterowanie klawiaturą i myszką to najwiekszy archaizm jaki przetrwał do teraźniejszych czasów. Kupiłem Rtx 4060 i szkoda mi wywalonych 1300 zł bo za to mógłbym mieć ps5 z olx. Sorry pececiarze, ale dla mnie jestescie podludzmi którzy nie ogarniają oczywistych życiowych prawd, a konsolowcy to giga chady i sigmy

kornel-mir +287
#przegryw Ale sytuacja mnie dziś spotkała ,w nocnym autobusie oprócz mnie jechała grupa młodzieży (22-25lat) Jedna dziewczyna była wyraźnie nie przytomna a pozostali 3 lub 4 osoby próbowali ja cucić ,lecz bez żadnego efektu. Przyglądałem się temu z 3 przystanki aż w końcu postanowiłem zareagować bo jeden kretyn z tej grupy zaczął wlewać tej dziewczynie kole z puszki do ust. Podbiegłem i zapytałem co on wyprawia? Pouyczałem ,że nie powinien

php
$img = imagecreatefromjpeg('photo.jpeg');
// wpisanie tekstu
$white = imagecolorallocate($img, 255, 255, 255);
$txt = "TEXT";
$font = "C:\Windows\Fonts\arial.ttf";
$width = imagesx($img);
$height = imagesy($img);
// rozmiar tekstu
$text_size = imagettfbbox(24, 0, $font, $txt);
$text_width = max([$text_size[2], $text_size[4]]) - min([$text_size[0], $text_size[6]]);
$text_height = max([$text_size[5], $text_size[7]]) - min([$text_size[1], $text_size[3]]);
// centrownaie
$centerX = CEIL(($width - $text_width) / 2);
$centerX = $centerX<0 ? 0 : $centerX;
$centerY = CEIL(($height - $text_height) / 2);
$centerY = $centerY<0 ? 0 : $centerY;
imagettftext($img, 24, 0, $centerX, $centerY, $white, $font, $txt);
// output
header('Content-type: image/jpeg');
imagejpeg($img);
imagedestroy($jpg_image);
?
Czy jest możliwość, żeby dodać czarną obwódkę do tekstu