Wpis z mikrobloga

@Rouksa: jest jakiś bezmięsny boczek z tego co kojarzę, ale nie wiem gdzie dostaniesz. Tak całkiem improwizując to może boczniaki? A jak masz gdzieś blisko las to sowy :P
@Rouksa: Oryginalnie jest guanciale :) ale tak serio bez czepialstwa i snobizmu, myślę, że jako tłuszcz możesz dać oliwę, a dla tekstury jak ktoś już wcześniej wspomniał boczniaki, a od biedy nawet pieczarki wejdą.

Tylko koniecznie daj Pecorino Romano zamiast parmezanu. Jest o wiele bardziej intensywny, a przy braku słonego mięska parmezan może nie dać rady i danie wyjdzie jałowe.
@Rouksa: Papier ryżowy boczniaki lub pieczarki usamożone na chrupko w marynacie z słodkiej papryki, wędzonej papryki, syropu z agawy lub miodu, sosu sojowego i jak sie nie boisz (a to najbardziej daje smak boczku) z dymem wędzarniczym w płynie