Wpis z mikrobloga

Jak generalnie oceniacie kierunek rozwoju gry?

• Idzie w dobrym kierunku 10.9% (10)
  • Trudno jednoznacznie powiedzieć 34.8% (32)
  • Idzie w złym kierunku 54.3% (50)

Oddanych głosów: 92

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@IdillaMZ: Mi się osobiście podobają zmiany jakie zachodzą w ostatnim czasie, zwłaszcza nowe wyposażenie i te wszystkie wydarzenia - fajne urozmaicenie, także nie chcę tylko narzekać. Ale w jednej kwestii nie ustąpię.

Artyleria nic nie wnosi do tej gry. Bitwy bez artylerii to najprzyjemniejsze bitwy. Gdy nie ma artylerii jedzie się na taką pozycję na jaką się chce, a nie tam gdzie trzeba, bo inaczej zostanie się bezkarnie wydojonym. Jest
  • Odpowiedz
@IdillaMZ: Trudno powiedzieć. Tu EQ2.0 na plus, z drugiej strony kołowce, 3 arty, chieftainy, 3/4 map niezbalansowanych, 5 minutowe jednostronne bitwy. Za długo to wszystko trwa, przecież balans amunicji już robią drugi rok? No k---a ileż można. P------ą się z jakimiś Stalowymi Łowcami, FL - no niby urozmaica grę, jakaś nowa rozgrywka, ale ja wolałbym w zamian 5 nowych map i 10 balansów starych. Kto się nie w-----a jak go
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@IdillaMZ: Zły kierunek zdecydowanie. Kilka drobnych dobrych pomysłów vs wprowadzanie przesadzonych nagród jak chieftainy bez możliwości nerfienia ich, tak samo przesadzone czołgi premium które tak samo są nietykalne. Dziwaczne balansowanie - za mocne nerfienie czołgów które nie wymagają tego aż tak (np. Progetto) i robienie jakichś pseudo nerfów na op gównie jak EBRy (potężny nerf -2 km/h prędkości maksymalnej i jakieś niby zwalnianie po zniszczeniu kół które nie ma niemal
  • Odpowiedz
@IdillaMZ: Ciężko określić. Jak zwykle to bywa są plusy i minusy i trzeba spojrzeć na to wszystko z perspektywy lat. Na wota każdy narzekał, narzeka i będzie narzekać lecz patrząc na to co było kilka lat temu mamy zdecydowaną poprawę ale i kilka złych decyzji, Oto kilka z nich
Grafika
Ciężko się nie zgodzić że wot przeszedł całkiem fajną rewolucje graficzną, mamy mapy i czołgi w HD, dochodzi jeszcze havok itd. Tu zmiana zdecydowanie na plus w dodatku jeśli ktoś ma komputer ze starymi podzespołami lub nie chce go obciążać mamy wersje SD i ustawienia dzięki którym nawet na największym ziemniaku wot będzie działał w 30 fps (Sprawdzane ( ͡° ͜ʖ ͡°))
Arta
Arta była problemem od zawsze, jej "rebalans" nie za bardzo przypadł mi do gustu. Na pewno nie można powiedzieć że przed ogłuszeniem arta była przyjemniejsza dla obu stron bo nie była. Z biegiem czasu już się nie pamięta jak to z arty można było dostać za 2000 hp albo po 800. Zdarzały się bitwy gdzie po 2 minutach dostawało się b---ę za full hp. Teraz takie sytuacje są rzadsze to dzięki temu że nie ma goldowych PP czy HEAT. Zdarzają się to jasne ale to w przypadku gdy czołg jest z papieru (skorpion G czy udes 03 itd.) Ogłuszenie na papierze brzmi spoko ale od IX tieru zaczyna się męczarnia, ogłuszenie po 30 sekund to jakiś dramat jak ma się zużytą apteczkę. Przynajmniej są 3 nie 5 jak kiedyś. Zmiana zdecydowanie nie na plus, mimo to nie chciał bym
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Przemosz:

Ponadto Gold (pociski) za kredyty

Z perspektywy czasu to była jedna z najgorszych decyzji dla jakości gry. Jak był za gold to poza jakimiś pojedynczymi przypadkami nikt z tego nie korzystał bo było to za drogie, teraz nawala z tego każdy.
  • Odpowiedz
@IdillaMZ: Jak dla mnie ta gra się robi coraz bardziej nudna. Zmiany w mechanice są generalnie na plus, ale...
W rozgrywkach klanowych nie dzieje się kompletnie nic, wyglądają one tak samo jak w jakimś 2016, zmieniają się tylko nieznacznie taktyki w odniesieniu do dodawanych czołgów. Gra rozwinęła się w kierunku dziwnych ("nowoczesnych", inspirowanych innymi grami) trybów - Stalowego Łowcę/Linię Frontu/etc, gdzie z moich obserwacji grają ludzie tylko do zdobycia co
  • Odpowiedz
@IdillaMZ: 1. MM - absurdem jest to że czołgi takie jak Tiger 2, T32 itd muszą walczyć z ebolami, 907, ulańcami, shitteinami, 277 i resztą OP czołgów z 10 tieru. Przecież nawet niektóre dychy nie mają z nimi szans a co dopiero niższe tiery. Albo defender vs szóste tiery. Z reguły taki op czołgi same wygrywają bitwy.
To teraz ktoś napisze "no ale w następnej bitwie to ty jesteś top
  • Odpowiedz
@puexam: No i jeszcze chciałem dodać że kminy typu "przepustka spoko ale tylko w randomach" przy "tankrewards w klanowych tez" itp sa wg mnie niezrozumiałe
  • Odpowiedz