Wpis z mikrobloga

Cały ten orlenowski wyścig rowerowy to jakieś nie porozumienie. Nie mam tutaj nic do fanów kolarstwa i tego typu rzeczy, lubicie to fajna sprawa. Tylko cała organizacja tego całego przedsięwzięcia, to jakieś wielkie nie porozumienie. Nawet nie wiedziałem, że coś takiego ma dziś miejsce, a człowiek chciał przeciąć #rzeszow, bo planował wypad do rodziny i nagle bum! Nigdzie nie przejedziesz, wiecznie nawracają, nikt nie zna odpowiedzi jaką ulicą objechać to, no i żadnych k---a znaków informujących, że coś się dzieje. Jakbym wiedział, to nawet bym się nie wybierał i spokojnie siedziałbym w domu, ale jednak dowiedziałem się o tym dopiero na miejscu. Porażka.
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zielonestopylucyfera: przeciez k---a od tygodnia na tablicach informacyjnych nad ulicami się wyświetlała informacja o tym że będzie wyścig i jakie ulice będą zablokowane. Na nowiny24.pl masz mapę i zalecane objazdy, to co ty jeszcze chcesz? List lub informacja sms do każdego mieszkańca?
  • Odpowiedz
@rmk93 c--j a nie od tygodnia, a w mediach info czwartek/piątek dopiero. We wtorek UM wysłał wiadomość do większych firm i była tylko mapka z trasą, żadnych szczegółów dot. utrudnień.
  • Odpowiedz
@rmk93 no tak czego chcieć więcej niż atrakcji w centrum miasta, k---a mać. I nie jestem żadnym mieszkańcem Rzeszowa.

@Sqb1911 nie wiem u mnie to jakoś przeszło bez echa najwidoczniej, dopiero na miejscu okazało się, ze to takie szambo jest. I już kij jeśli chodzi o informację, bardziej chodzi o to, że nikt nie zaplanował żadnych objazdów dla osób które faktycznie o tym mogły nie wiedzieć.
  • Odpowiedz
List lub informacja sms do każdego mieszkańca?

@rmk93: Dokładnie tak. Miasto ma do tego techniczne możliwości, UM wysyłał już SMSy z różnych idiotycznych powodów, a tym razem nie. Blokada połowy miasta i uniemożliwienie ludziom wyjazdu oraz powrotu do własnych domów to jest k***a powód, żeby wysłać te SMSy trzy dni wcześniej. Nie mówiąc już o tym, że generalnie taka sytuacja w ogóle nie powinna mieć miejsca.
  • Odpowiedz
@psylo: nie p--------e. Byly informacje od tvp 1 przez nowiny na tablicach nad ulicami kończąc, na nowinach objazdy gdzie i ktoredy jechac. Jechalem dzisiaj najpierw z krakowskiej na wilkowyje, potem na ogródki dzialkowe na kwiatkowskiego i stamtad na lubelska i dalo rade. Jak nie masz informacji wcześniej, to stajesz sprawdzasz na necie i wiesz. A jak jesteś baranem i nie umiesz sobie poradzić to ci przeszkadza raz w roku wyścig
  • Odpowiedz
@rmk93: Tak k---a, bo każdy mieszkaniec czyta codziennie tablice i Nowiny. Widać po powszechnym oburzeniu, że cała organizacja tego epickiego wydarzenia to totalna amatorka. Musiałem odwołać dzisiejszy wyjazd z miasta bo byłem otoczony przez blokady. Zapytany policjant o alternatywną trasę rozłożył ręce. A i owszem, sms do mieszkańców to chyba nie jest jakieś "sajens-fikszyn". Że mi się termin dowodu kończy, albo, że burza może będzie to jakoś nie problem.
  • Odpowiedz
@psylo: kojarze cie jeszcze (aż?) z usenetu z grupy tow. vadera, z czasów z których może wynikać że na tym smiesznym portalu z obrazkami można nas nazywać starszyzną, ale nawet tutaj nie podejrzewałbym cie o wyzywanie kogokolwiek od baranów, polecam czarnolistowanie, działa podobnie (chyba?) do melisy , ja stosuuję! (czarnolistowanie, nie melisę ;p ) pozdrawiam!
  • Odpowiedz
@blackbird: Też Cię kojarzę z dawnych czasów! :) achhh poniosło mnie, człowiek siedzi uziemiony w domu z zataśmowaną bramą i policjantem przy ulicy a tu jakiś gamoń sugeruje żeby „sprawdzić w necie” i problem będzie rozwiązany. Plonk to w sumie dobre rozwiązanie, pozdrawiam również.
  • Odpowiedz