Wpis z mikrobloga

• 0
Siemanko Mirki z tagu #xboxone czy przepustka do gry jest równoznaczna z jej zakupem? Mam #forzahorizon3 i kupiłbym dodatki ale są prawie po stówce. Tutaj widzę że przepustką kosztuje poniżej pięćdziesiątki. Pytam bo na #ps4 kupiłem kiedyś Life is strange before the storm, zdaje się że też w przepsutcesezonowej. Po ukończeniu 1 epizodu pluje się o zakup pozostalych ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: comment_1599832207FWsJNd2iorhymnuOJW9Pfa.jpg
  • 18
  • 0
@MisPluszowyZWadaWymowy aż sprawdzę z ciekawości dzisiaj LiS bo chciałem ją ukończyć a nie było mi dane ( ͡° ʖ̯ ͡°) a co do forzy to myślisz że jak kupię to będę miał te dodatki na zawsze, jakiś czas czy jak? Bo przyzwyczajony jestem do zakupu fizycznych nośników. Dystrybucję cyfrowe to dla mnie nowość (°°
  • 1
@MisPluszowyZWadaWymowy przeczytałem. Mam podstawkę a to są dwa dodatki, takie specjalne eventy, na których mi zależało. Nowych samochodów nie potrzebuje, takze to zakup idealny dla mnie. Co ciekawe gra je w sobie posiada ale są niedostępne. Po zakupie ściągnęło mi się tylko 10mb i jest juz wszystko odblokowane. Dziwna polityka... Masz niby wszystko ale jednak nie możesz z tego korzystać (°° jeżdżę
  • 1
Co ciekawe gra je w sobie posiada ale są niedostępne.

@booogus: to jest jeszcze nic, są gry singleplayer które mają w plikach gry całe mapy których nie ma w grze. Ogólnie w grach często jest dużo "śmieci" które powstały gdzieś na etapie produkcji i nikt ich nie usunął pomimo tego że nie są używane w finalnym produkcie.
  • 0
@sodomek o pozostałościach po nie wykorzystanych mapach, postaciach, lokacjach itp. wiedziałem. Ale żeby sprzedawał pełna grę z zablokowana częścią rzeczy tylko po to żeby na nich zarobić drugi raz to już przesada. Świat gier wideo zaczyna być prowadzony przez księgowych. Uhhh ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 1
@booogus: to nie jest tak. Rozumiem Twoje podejście do sprawy ale pomijasz wiele czynników. Jak spojrzysz na główny rynek - USA, to sprawa wygląda zupełnie inaczej. Wszyscy pomijają coś takiego jak inflacja. Gry od lat są w tej samej cenie dla klienta, jednocześnie rosną inne koszta. Jak spojrzysz na premierę nowego Xboxa za 499$ obecnie to jest tańszy od Xboxa 360 który na premierę w 2005 kosztował w USA 399$ bo