Wpis z mikrobloga

Witam, w nawiązaniu do tego wpisu z dnia wczorajszego (https://www.wykop.pl/wpis/51969863) chciałem się podzielić moim motoryzacyjnym marzeniem które mnie prześladowało od dzieciaka. Kupiłem #bmw #e38 w bardzo dobrym stanie(tak mi się wydaje) i bogatym wyposażeniu. Auto o tyle wyjątkowe że jest zarejestrowane w #uk w którym mieszkam z kierownicą po lewej stronie. Jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało, tak jest xD. Samochód w Uk od 10 lat zrobił 15kkm a w Hiszpanii z której pochodzi 87k od nowości. Mam wszystkie papiery. Miałem już wcześniej jedno e38 i różnica w prowadzeniu jest nie do opisania. Macie link ze zdjęciami od sprzedawcy #motoryzacja #chwalesie #spelniajcieswojemarzenia
#dziendobry #20letniaklasapremium xD

Kupiłem za £7000
Ubezpieczenie £900 płatne na rok z góry bo kierownica po złej stronie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Gollumus_Maximmus - Witam, w nawiązaniu do tego wpisu z dnia wczorajszego (https://ww...

źródło: comment_1599631821ziNyVEE6HlchM0Ha0pwM2x.jpg

Pobierz
  • 61
  • Odpowiedz
@sorek: powiedz szczerze, czy mając samochód w 100% oryginalny robiłbyś wymianę podzespołów które spowodują utratę wartości? Poza tym w Uk zakup i wymiana silnika z podzespołami to chyba połowa ceny która zapłaciłem :p
  • Odpowiedz
@Gollumus_Maximmus: wymiana silnika koło 400-500, silnik B46 kupisz za 1200-2000 :)

Ja tam się nie spuszczam nad "oryginalny zgodny z vin" i zawsze mnie bawi takie podejście. To zwykły 735i a nie 750iL w indyvidualu :) Nie ma co sie spuszczać nad takim autem IMO, mnie byłoby tym szkoda jeździć bo bym myślał "aaa każda mila dodaje do przebiegu i obniża wartość auta" :)

Auto ma służyć i sprawiać radość, jak sie przejmujesz tym za ile sprzedaż w przyszłości samochód to to już nie jest Twoje auto tylko przyszłego kupującego
  • Odpowiedz
@pol-scot: miałem 2x E38 w swojej historii. Nie wiem do czego się #!$%@?. Jakbym słyszał Janusza 50lat+. Dla Ciebie passat 1.9 w TDI ZGODNY Z VINEM to największe osiągnięcie w życiu, ja traktuje auta tak by były jak najprzyjemniejsze dla mnie, a nie wszystko musi być zgodnie z fabryką bo przez 20-25 lat auto się zmienia bo czasy się zmieniają. Dołożenie bluetootha to nie zabijanie klasyka tylko dostosowanie do czasów.
  • Odpowiedz
@sorek: chłopak kupił sobie wymarzony samochód, zadowolony jak nie wiem a ty w kółko ja to bym to, ja bym tamto więc kto tu się #!$%@?? Ja gościa rozumiem bo mam takie samo podejście a takie gadki pseudo znawców tylko ucho #!$%@?ą. Pochwal się jeszcze co masz teraz:)
  • Odpowiedz
@pol-scot: E39 540i i E39 530i oba w touringu zmieniłem E38 właśnie ze względu na bude chociaż gdyby nie to to bym został przy E38 :)

Mam też E36 ale to do zabawy ;)

Ja jak najbardziej szanuję @Gollumus_Maximmus i życzę mu jak najlepiej <3 Najważniejsze to kochać auto które się kupi i mam nadzieję, że będzie mu dawało dużo radości z jazdy ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz