Wpis z mikrobloga

Mirki co mają #e39, szukam do touringa M54 tłumika końcowego. Chce kupić "normalny" żeby było cichutko a nie jakieś basy,kwasy i inne przeloty. I tu jest problem - znalazłem tylko oryginał za ponad 2 tysiące i polmostrów za 140 zł. Czy ja jestem jakiś inny i nie umiem szukać, czy naprawdę żaden bosal, walker czy inny dobry producent nie robi tłumików do w/w?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@robsosl: nie, wydaje mi się że nie ma sensu kupować czegoś, co za miesiąc może (oczywiście nie musi) popierdywać jak mój obecny. Wolę wymieniać części na nowe dobrej jakości, bo tak jest taniej w ogólnym rozrachunku.
  • Odpowiedz
@szypkibuk: te auta są ciche bez ostatniej puchy (bo w środku są jeszcze 2 rezonatory + katy) więc jak najbardziej polecam jakiś custom bo wychodzi taniej.
  • Odpowiedz
@sorek: możesz podać jakiś konkretny przykład, żebym wiedział mniej więcej o co chodzi, bo temat customów jest dla mnie całkowicie obcy. A co do "cichości" - rozumiem co piszesz, ale dziwne jest to dla mnie, bo gdzieś już u mnie jest nieszczelność i buczy i pierdzi całkiem głośno
  • Odpowiedz
@szypkibuk: najlepiej podjechać do zakładu co się tym zajmują. Prawdopodobnie przerwa nie jest w tłumiku końcowym tylko gdzieś w środku i zapewne tam trzeba przespawać.

Takie zakłady też często mają wybór tłumików końcowych i sami są w stanie takie wykonać, to zawsze dobra opcja bo możesz sobie wybrać głośność wydechu.
  • Odpowiedz