Wpis z mikrobloga

Kilkumiesięczne starania gminy Wrocław o ukaranie przedstawicieli fundacji pro - prawo do życia, za prezentowanie zdjęć abortowanych płodów, właśnie spełzły na niczym. W sprawę włączyć postanowiła się bowiem prokuratura i wniosła o wycofanie aktu oskarżenia. Sprawa została więc umorzona.

W mojej 10-letniej karierze podpisałem około sześć, siedem tysięcy wniosków o ukaranie. Nigdy nie zdarzyło się, aby prokurator przejął postępowanie, mimo że były to sprawy znacznie poważniejszej rangi, jak na przykład działalność klubów nocnych, gdzie przecież zapadały wyroki karne. W takiej sytuacji zostajemy przesadzeni z ławki dla oskarżyciela na ławkę dla publiczności. Nie mamy możliwości składania zażalenia czy sporządzenia apelacji - mówi Szereda.

Wszystko wskazuje na to że fundamentaliści z pro - prawo do życia są ponad prawem i pod specjalną ochroną prokuratora generalnego.

#neuropa #wroclaw #bekazkatoli #bekazprawakow #prawo #patologiazewsi #aborcja
saakaszi - Kilkumiesięczne starania gminy Wrocław o ukaranie przedstawicieli fundacji...

źródło: comment_1598613535xsmkHrTouuKaCzMVE7o7rY.jpg

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 350
@saakaszi: A potem jak ktoś w końcu nie wytrzyma nagminnego łamania prawa czy nazistowskiej retoryki, znów będzie pretekst do dehumanizacji jak to było ostatnio.

Przerażające jest to, jak proste się to stało. Oto stawiasz daną grupę ponad prawem, aby znieważała innych lub prezentowała drastyczne treści dla celów politycznych, w społeczeństwie narasta frustracja, tylko czekasz aż ktoś nie wytrzyma, a potem uzasadniasz własną przemoc.
A konserwy oczywiście łykną.
  • Odpowiedz
@saakaszi z kronikarskiego obowiązku napomknę tylko, że jako dosyć skrajny prawak uważam fundację Pro Life za propagującą równie obrzydliwe treści co tęczowi w szkołach i na paradach. Mało tego, jako antydemokrata uważam że jedno i drugie towarzystwo powinno spędzić kilka lat w obozach pracy za obrazę moralności. Szyjąc antykoronawirusowe maseczki, układając bruk, sądząc lasy i sprzątając rowy mogli by zdobyć niezbędne doświadczenie zawodowe, które umożliwiłoby im podjęcie uczciwej pracy po zakończeniu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 71
@MojWlasciciel:

napomknę tylko, że jako dosyć skrajny prawak uważam fundację Pro Life za propagującą równie obrzydliwe treści co tęczowi w szkołach i na paradach.

Dobrze że dodałeś, żeś prawak. Czasem można was pomylić z symetrystami, gdyż macie tak samo niski potencjał
  • Odpowiedz
@saakaszi:
Jak ktoś mi powie, że LGBT powinni walczyć z tymi szurami za pomocą prawnych działań to go wyśmieję.
Tutaj mamy transparenty które uderzają i obrzydzają znacznie więcej osób, a i tak te kremlowskie kołtuny są chronione.

Na początku trochę nie popierałem wyczynu Margot, ale sytuacja pokazuje że to tak naprawdę była jedyna możliwa forma oporu i zwrócenia uwagi na problem.
  • Odpowiedz
@panczekolady: Nie mogę się doczekać - byleby ten katotaliban nie trwał zbyt długo. Widać klerowe statystyki były bardzo alarmujące, że muszą zasięgnąć pomocy państwa w utrzymaniu własnych wpływów. Mam nadzieję że to początek końca czarnej zarazy - no i należy pamiętać - nie chrzcić dzieci - to będzie najskuteczniejsze długofalowo
  • Odpowiedz
@MojWlasciciel: no #!$%@? rzeczywiście Matka Boska z tęczą i bananem jest na tym samym poziomie obrzydliwości, co martwe płody, które nawet nie pochodzą z aborcji i kłamliwe transparenty.
  • Odpowiedz
@saakaszi: równość wobec prawa według Prokuratora Generalnego

Mało tego, jako antydemokrata uważam że jedno i drugie towarzystwo powinno spędzić kilka lat w obozach pracy za obrazę moralności.

@MojWlasciciel: widzę, że koledze się pomyliły wieki, w których żyje. I wojna światowa już za nami, nie penalizujemy już takich rzeczy.
  • Odpowiedz
Wszystko wskazuje na to że fundamentaliści z pro - prawo do życia są ponad

@saakaszi: Oczywiście, że #!$%@? są... Od rybaków i innych nazioli do kaj godek - nad wszystkimi czuwa ziobro i błaszczak, bo to ich elektorat.
  • Odpowiedz