Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Rejestrowaliście ostatnio samochód? Ja tak i na wizytę czekałem ponad trzy tygodnie co pani, która zapisywała mnie telefonicznie, określiła, jako spoko szybki termin. Oczywiście dodzwoniłem się dopiero, poprzez centrale, bo przez numery podane na stronie nie sposób się dodzwonić - nikt nie odbiera albo rozłącza po kilku sygnałach- i tak kiedyś próbowałem ponad godzinę bez skutku. To są oczywiście realia dla szarego robaka. Dziś jestem na wyczekanej rejestracji a do typka, który obsługuje petentów telefon :"yhy ale jestem do 13 więc się pospiesz", po czym odkłada telefon i do obsługiwanego handlarza mówi, żeby otworzył drzwi od urzędu( drzwi są zamykane i co jakiś czas urzędnik je otwiera , wyczytując zapisanych na daną godzinę petentów) innemu handlarzowi. Nowy handlarz wchodzi jak do siebie a obsługujący typ tylko pyta po imieniu czy ma wniosek wypisany. Odkąd pamiętam w Wydziale komunikacji kumplostwo z handlarzami i gośćmi z agencji celnych aż kuło w oczy ale teraz, kiedy Ty szary Kowalski musisz tygodniami czekać na głupia rejestracja aż d--a boli jak nikt tam się nie kryje, ani nawet nie stara kryć z tym kumplostwem. Obrzydliwe to jest i aż dziwię się, że nie ja tam żadnych audytów czy nadzoru. Zresztą jakością obsługi Wydział komunikacji ustępuje chyba tylko Urzędowi Pracy.
#radom
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@nickzallegro: jak, dzwonilem po tygodniu upewnić się czy stronka nie oszukuje że już do odbioru(w urzędzie mówili po 3 tyg odbiór) to babka mówiła że jak się wyrobie przed 12 to wydadzą bez problemu także mnie kolejki ominęły. A pewnie tak jak mówisz mogą być spore
  • Odpowiedz
@justanotherdude: jako, że jesteś na świeżo, to zapytam - rozumiem, że aktualnie nie ma nawet sensu iść osobiście do UM, tylko trzeba męczyć telefonicznie, żeby zarejestrować auto? I rozumiem, że z racji korony przedłużony jest czas na przerejestrowanie?
  • Odpowiedz