Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +347
Kto wczoraj otworzył maskę w aucie przez dziwne stuki z okolicy silnika? Ja
Kto odkrył, że na jego silniku zasnął jakiś kot? Ja
Kto patrzył jak kot #!$%@? od jednego auta prosto pod drugie? Ja
Kto jak debil próbował przekupić kota parówką aby wyszedł spod tamtego auta? Ja
Kto pojechał na zakupy i wracając odkrył, że kot zdążył się zaklinować pod drugim autem? Ja
Kto próbował wyciągnąć kota wciśniętego w zawieszenie przez
Kto odkrył, że na jego silniku zasnął jakiś kot? Ja
Kto patrzył jak kot #!$%@? od jednego auta prosto pod drugie? Ja
Kto jak debil próbował przekupić kota parówką aby wyszedł spod tamtego auta? Ja
Kto pojechał na zakupy i wracając odkrył, że kot zdążył się zaklinować pod drugim autem? Ja
Kto próbował wyciągnąć kota wciśniętego w zawieszenie przez
spółka obecnie w upadłości. najpierw mieliśmy rezygnację wszystkich członków RN, potem upadłość z powodu "niemożności uregulowania zobowiązań wobec innej spółki z branży". Pan Pawluk pojawia się w AQT Water z 5% udziałem jako członek zarządu, następnie z powierzeniem zagranicznej części biznesu. Pan Pawluk razem z prezesem AQT Babińskim (dobrzy znajomi) mają drugi wspólny biznes, gdzie Babiński to CEO, a Pawluk COO. trudnią się mocno dyskusyjnymi (oczywiście wszystkie oceny w tym poście to moje prywatne subiektywne i możliwe, że błędne przemyślenia - nie chcę być ciągany po sądach) projektami jak inwestowania w nieruchomości w Dubaju przez tokeny blockchainowe, chyba nie muszę mówić, że można znaleźć na pęczki inicjatyw tego typu, które były scamami - nikt poważny nie robi tego przez anonimowe tokeny, a przez normalny fundusz, no chyba, że chcesz, żeby środki inwestorów rozpłynęły się w powietrzu w prostszy sposób (z klasycznym funduszem organy ścigania mają o wiele łatwiej). w AQT mamy też przypominającą Sapling sytuację rezygnację większości członków RN - została jedna osoba. mnie osobiście poza burdelem w papierach i nie zgadzającymi się bilansami (bo akurat brak raportowania sprzedaży akcji mi wisi) najbardziej martwi to, że obecność Pana Pawluka w AQT, a więc i decyzyjność zdaje się być większa, niż by to wynikało z akcjonariatu czy formalnej funkcji. w Babińskim na wszystkich eventach zdają się pojawiać jako zgrany duet, skoro w innym biznesie są partnerami na równi, także w AQT traktowałbym ich jako "close acquaintances"
no i na koniec odpowiadając na żelazny argument: "skoro są takie super perspektywy rozwoju czemu ktoś miałby robić wały?". no nie wiem, do dziś sam zadaje sobie to pytanie po tym jak zeżarło mi krypto i złotówki (na szczęście nie dużo) na exit-scamie bitmarket.pl - biznesie generującym przecież tony hajsu
czekam na komentarze, w miarę możliwości merytorycznie i nie w bankierowym stylu
#gielda #newconnect #aqt #aquatech
Serio
@Zany: tylko w tym rzecz własnie, że na razie nie może.