Wpis z mikrobloga

Przypominam że facet musiał przejść całą drabinę sportową przez całą swoją karierę - z roku na rok będąc coraz lepszym.

Jak Ronaldo wygrywał LM w 2008 to Lewandowski grał w Zniczu Pruszków.

Czy ktoś kiedykolwiek coś takiego zrobił? Aż tak pięknie się wspinać po drabinie z samego dna do absolutnego szczytu?

absolutny WZÓR

#pilkanozna #ekstraklasa
#mecz
PeterGosling - Przypominam że facet musiał przejść całą drabinę sportową przez całą s...

źródło: comment_1598218280kVaI7FiA4w0z8k0ZPJwEIo.jpg

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blaszkia: nie, ale jest różnica jak od dziecka grasz w szkółkach piłkarskich na równej trawie pod okiem najlepszych specjalistów na świecie, a graniem w miejscu gdzie jak grasz na Agrykoli to już jesteś kimś. Facet wybrnął bardzo daleko poza tą Agrykolę.
  • Odpowiedz
@PeterGosling: Z tego co wiem Messi urodził się w biednej rodzinie której nie było stać na leczenie jego choroby a Lewy za dzieciaka chodził do młodzieżówki legii i na brak kasy nie narzekał
  • Odpowiedz
@PeterGosling: Ronaldo urodził się w biednej rodzinie i zaczynał kariere w sportingu, myślę, że większość piłkarzy 30+ zaczynało podobnie co Lewandowski a to, że zaczynał w jakims pruszkowie później przeszedł do lecha dużo nie znaczyło.
  • Odpowiedz
@PeterGosling: np modric który zaczynał w chorowacji później wypożyczyli go w Bośni i Hercegowiny gdzie futbool był wtedy dość brutalny i większość piłkarzy bylo dobrze zbydowanych żeby pokazać mu, ze z taka budowa ciała sobie nie poradzi w footbalu a on nic sie nie zmienił i został mvp sezonu, myślę, że większość piłkarzy z Ameryki południowej gdzie nie mielo warunków do gry w piłkę i pieniędzy na buty piłki itd
  • Odpowiedz
moje dziecko chodziło do szkółki piłkarskiej Legii. 180 za miesiąc. 300 wpisowego. Dwa lata temu. Bogactwo

@Koobaj: Raczej ciężko porównywać sytuację teraz a początek lat 00 kiedy średnia krajowa to było 2k i na zajęcia dodatkowe mało jakie dziecko chodziło
  • Odpowiedz
nie, ale jest różnica jak od dziecka grasz w szkółkach piłkarskich na równej trawie pod okiem najlepszych specjalistów na świecie, a graniem w miejscu gdzie jak grasz na Agrykoli to już jesteś kimś. Facet wybrnął bardzo daleko poza tą Agrykolę.

@PeterGosling: ale jaka różnica. Co Ty myślisz, że jak ktoś miał lepsze warunki do rozwoju np. taki Ronaldo to nie musiał z---------ć. Że wszystko przychodziło do nich łatwiej? Jakby tak
  • Odpowiedz
@Maneharno ale Lewy pierwsze lata seniorskiej piłki grał w p---------j 2 lidze gównokraju z dykty (trzeci poziom rozgrywek), a Ronaldo w wieku 18 lat grał w topowym klubie w Portugalii. To chyba spora różnica co?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Kolczaneiro: no z d--y i bez powodu go raczej go do tego topowego klubu nie wzięli, może mnie też wezmą od razu xd skoro jest taka różnica, to widocznie Robercik był słabszy i tyle
  • Odpowiedz
@PeterGosling:
Akurat jesli chodzi o ligi to wiekszosc graczy tak zaczynala. Ale faktycznie lewy udowadnia, ze pilka jest piekna, bo wystarczy ciezka praca (no sorry, ale gosc jeszcze kilka lat temu byl mega drewnem) i umiejetnosc wykorzystywania swoich atutow.
  • Odpowiedz
@PeterGosling: no ku*wa faktycznie. Biedny Robercig, uciskany, zaszczuty w tej polskiej piłce. Dobrze że Franz Smuda zobaczył jak schodzi po schodach i przygarnął go do Lecha.

Widocznie nie miał takiego talentu żeby jakiś klub z zachodu go wyciągnał w młodym wieku. Osiągnął wszystko codzienną harówą, natomiast tutaj widzę ktoś przypisuję temu romantyczne historie. jprdl xD
  • Odpowiedz