Wpis z mikrobloga

Bardzo rozsądny transfer, zwłaszcza, jeśli za darmo. Umiejętności na plus w stosunku do obecnej obrony a po odejściu Luiza, Williana i Pedro jedynym doświadczonym zawodnikiem w szatni jest Giroud i ew. Kante. Do tego wreszcie ktoś z odrobiną charyzmy i zdolności przywódczych, bo z całym szacunkiem do Azpiego, to jednak drużyna bez kapitana od lat. Więc jak na opcję na sezon/dwa, to majstersztyk.
@Warzywo: Zapomniałeś jeszcze o Caballero ;), ale fakt faktem Azpi nie nadaje się na kapitana w ciężkich momentach. Aż się łezka w oku kręci jak się wspomni czasy Lampard'a, Drogby, Terry'ego, Ashley Cole'a, Ivy czy Ballacka w jednej drużynie. Każdy z wymienionych miał mega jaja na boisku. A teraz z zawodników powyżej 30 to tylko Ci wymienieni przez nas. Silva w mojej opinii jest strzałem w 10. Na dwa sezony biorąc
@Dudek89: W sumie wszystko mi jedno. Będzie chciał pewnie bardzo duże pieniądze, tygodniówkę i za sam podpis też sporo przygarnie. Jeśli nas stać i Lampard uważa, że mu się przyda to niech go bierze. Jak będzie słaby to najwyżej nie będzie grał, a jeśli ma przyjść załóżmy na rok załatać obronę to spoko. Niech sobie przyjdzie a w przyszłym sezonie poważnie wzmocnić.