@KeDreJ: na HHD działa całkiem dobrze, bardziej martwiłbym się o RAM i grafikę. U mnie na GTX1050Ti na średnich jest lepiej niż grywalne. 16GB RAM daje rade ale musiałem przydzielić dużo pamięci wirutalnej (6GB na SSD i 16GB na HDD). Pamięć zadeklarowana wg. menedżera zadań dobija prawie do 30GB w najcięższych przypadkach, a tak to koło 25GB siedzi.
@KeDreJ: myślę, że procek sobie poradzi, a z tą grafiką to bym nawet w wysokie ustawienia celował. Ja mam Ryzena 5 2600, GTX1050Ti, 16GB RAM i gierka na średnich chodzi całkiem dobrze, nie jest to może stałe 60fps ale jest to jedna z tych gier, gdzie nawet na 30fps da się dobrze bawić. Gorzej jest w dużych miastach typu Nowy Jork, bo tam spadki fps są duże ale mimo wszystko dalej
Nawet nie będę tego instalował na HDD bo to bezsensu
#msfs
OSZUKUJO
Dla mnie > 20GB na hdd5400 to o jakieś 17GB za dużo. Choć w zasadzie to cała taka gierka szybciej się ściągnie, niż uruchomi xD
Jeśli tak to chodzi o pamięć wirtualną, czyli przydzielasz kawałek dysku jako dodatkowa pamięć RAM (system wrzuca tam śmieci jak mu RAM'u brakuje).
Gry między dyski nie rozdzielisz, ale śmiało instaluj na HDD.
Edit: Potrzebujesz ok. 130GB żeby zainstalować gierkę
https://allegro.pl/oferta/outlet-dysk-twardy-ssd-240-gb-m-2-pcie-9185532402#
ale obserwuj x-kom bo mają tego dużo i pewnie zaraz się pojawi.