Wpis z mikrobloga

Kochani, w związku z dzisiejszym Świętem organizuję #rozdajo 2 137 zł płatnych przelewem na konto zwycięzcy.
Co musisz zrobić:

- zaplusować ten wpis,
- wskazać gdzie w Nowym Testamencie wskazano fakt zaistnienia Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny wraz z duszą i ciałem do nieba.

Zielonki nie biorą udziału. Losowanie równo o północy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Osoba, która wygra musi mi podać w pw swój numer rachunku bankowego. Powodzenia!

#rozdajo #neuropa #bekazkatoli
PreczzGlowna - Kochani, w związku z dzisiejszym Świętem organizuję #rozdajo 2 137 zł ...

źródło: comment_1597500168oEHziDyqjAyk0L4hKeQ8GA.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
To co my świętujemy?!1

@PreczzGlowna: wisi mi to, możemy nawet świętować dzień nieogolonego kombajnisty, zawsze to dodatkowy dzień wolny, dzięki któremu miałem jakiś czas temu 3 dniowy tydzień pracy :D
  • Odpowiedz
@PreczzGlowna: z tego co wiem to nie ma też nic o tym, że za masturbacje idzie się do piekła, albo że to grzech

Onan jedyne co robił to stosunek przerywany, gdy dochodził to wyciągał penisa
Ogólnie, takie rzeczy w Biblii... Czego ci KATOLE chcą uczyć DZIECI???? Religię miałem już w zerówce...
  • Odpowiedz
@PreczzGlowna: uwaga, w żadnym. Gdybyś minimalnie się zainteresował to wiedziałbyś że KK nie opiera się wyłącznie na Biblii, na przykład jest też (ale nie tylko) Tradycja. Temat wałkowany przez stulecia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Carlos_9400: A największa ich tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie to molestowanie i gwałcenie małych dzieci. Tego też w biblii nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Sytuacja identyczna jak z trójcą świętą, przynajmniej ten dogmat został wymyślony ok. IV wieku, a dogmat z Wniebowzięciem Maryji został ogłoszony stosunkowo niedawno – przez papieża Piusa XII 1 listopada 1950 r. w konstytucji apostolskiej Munificentissimus Deus: „...powagą Pana naszego Jezusa Chrystusa, świętych Apostołów Piotra i Pawła i Naszą, ogłaszamy, orzekamy i określamy jako dogmat objawiony przez Boga: że Niepokalana Matka Boga, Maryja zawsze Dziewica, po zakończeniu ziemskiego życia z duszą i
  • Odpowiedz