Wpis z mikrobloga

Gdzie kupić Kindla? Amazon.com czy Allegro? Ile doliczyć do ceny kindla z amazonu? #kindle

I czy brać paperwhite, keyboard czy classica (do tej pory pożyczałem od szwagra keyboard)?
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@piowit: Na allegro taniej o prawie 200zł, ale problemy z reklamacją.

Kindle z reklamami nie jest wysyłany do Polski - musisz wziąć droższy.

Do tego Vat, cło, wysyłka.
  • Odpowiedz
@diarrhoea: A skąd Ci się wzięło 200zł różnicy? W tym momencie najtańszy Kundelek na allegro jest za 340zł. Na amazonie kosztuje 135.28$. Licząc po dzisiejszym kurscie dolara (3.40zł - po tyle sprzedaje mój bank) wychodzi 452zł. Ja kupowałem w tamtym tygodniu i wszyło mi 439zł (dolar był tańszy).
  • Odpowiedz
@piowit: Ja od listopada zeszłego roku mam Keyboarda (recenzja tutaj), żona ma szarego Classica jakoś od stycznia, w kwietniu na potrzeby naszej strony kupiliśmy trzeci czytnik, Kindle Touch (obecnie służy nam do pożyczania...). Osobiście stwierdzam, że pomimo tego, że sądziłem, że klawiatury będę bardzo często używał, to jednak się przeliczyłem. I nawet to nie kwestia tego, że jest z nią nie tak, ale na czytniku się głównie.... czyta. Do tego
  • Odpowiedz
@noisy: Właśnie dostałem wiadomość od amazonu i w ciągu 2-3 dni mają mi zwrócić 25.3$. Wystarczył tylko jeden mail :D
  • Odpowiedz