Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@Filipterka25: wszelkie fobie, leki, czy jakieś strachy przed 5G, szczepionkami, gejami, biorą się z ignorancji, braku chęci zaznajomienia się z tematem, faktów, i argumentów obu stron, dogmatycznym podejściu do tematu ˘ o ˘
  • Odpowiedz
@Filipterka25: nie boisz się zarazić jakimś syfem? bo wiesz, każdy rodzaj niechęci jest napędzany jakąś formą strachu.

chyba, że się mylę, ale czy jesteś w stanie przytoczyć przykład niechęci, w której strach nie bierze czynnego udziału?
  • Odpowiedz
@pozytronowy-ja: jakim syfem mozesz sie zarazić z wlasnej kupy w normalnych okolicznościach?

Innymi przykładami moze być niechęć do pracy czy podróżowania druga klasa w pociagach, albo niechęć do drugiej plci (mizoginia i mizoandria).
  • Odpowiedz
@Filipterka25: niechęć do podnoszenia własnej, jak i czyjejś kupy opiera się na tym samym, głęboko zakorzenionym lęku i ocenie tego, czy lepiej podnosić, czy nie podnosić.

kluczowe jest tu rozróżnienie lęku od strachu.
kupa - lęk,
postrzał - strach.
lęki mogą być bardziej i mniej uzasadnione, w zależności od tego, jak trafnie
  • Odpowiedz
@pozytronowy-ja: swoją drogą jak najbardziej dzieci mogą cierpieć na zaburzenia plci - rzeklbym ze każdy dorosły z inaktywnyn genem SRY byl kiedyś dzieckiem z inaktywnym genem SRY.

Albo na ten przyklad noworodki z obijniactwem, u których blednie ustalono płeć.

Albo jedrn z wielu innych powodów. Niemniej jak najbardziej takie dzieci istnieją...
  • Odpowiedz
@pozytronowy-ja:

To można stwierdzić chocby na podstawie teojego wpisu. Zarażenia sie homoseksualizmem jest niemożliwe. Jezeli kros ood eplywem postaci geja w serialu sam ma ochotę puknac kolege, to znaczy ze od początku byl co najmniej bi.

Nie wiem jak ty, ale ja czuję jedynievpociag do plci przeciwnej. I tego raczej nie zmieni film o gejach i slub dwoch lesbijek z
  • Odpowiedz
@Filipterka25: kwestię dzieci z problematyczną płciowością zrozumiesz lepiej, kiedy zbadasz prawdziwość własnego zdania

Nie wiem jak ty, ale ja czuję jedynievpociag do plci przeciwnej. I tego raczej nie zmieni film o gejach i slub dwoch lesbijek z sąsiedztwa.

raczej - czyli nie wiesz, czy to prawda. Pomimo, że sam odczuwam podobnie, jak Ty, to zdaję sobie sprawę, że po prostu nie wiem. Mam też bardzo mała wiarę w to, że mógłbym się dowiedzieć, bo wpływ kultury na człowieka to tabu którego nie wolno badać, bo musiałbyś posiadać obiekt porównawczy. takie eksperymenty robił mengele i wiemy jaką sławę mu one
  • Odpowiedz
@pozytronowy-ja:

Czekaj, wiec twierdzisz ze nie ma dzieci i inaktywnym genem SRY? :) moje zdanie jest prawdziwe, zarówno obojniactwo jak i kwestia SRY spikojnie poznasz czytając PubMed (polecam zamiast wikipedii).

Sorry, ale chyba mylisz homoseksualizm z kwestiami plci gonadalnej, mózgowej i
  • Odpowiedz
@Filipterka25: dzieci chore się leczy, a jeśli są zdrowe, to się nie leczy. pozornie każdy się z tym zgadza, a jednak są środowiska, które promują i pomagają w przeprowadzaniu "leczenia" zdrowych dzieci.

sugerujesz, że homo-propaganda oddziałuje jedynie na dzieci o wybranym genie? - parafrazując twoją drwinę.
homoseksualna propaganda nie wybiera na podstawie genów, atakuje każdego w zasięgu za pomocą wszelkich dostępnych źródeł przekazu.

badania takie jak to: https://www.nbcnews.com/feature/nbc-out/adult-children-lesbian-parents-less-likely-identify-straight-study-finds-n989976 obrazują pewien
  • Odpowiedz
@pozytronowy-ja: czekaj, a jak chcesz "leczyć" dziecko z inaktywnyn genem SRY? :)

Kulturowe gadanie dziedziczenia ról plcioeych i seksualnych masz w tych odlawionych gender studies :)

"raczej" nie zmienię orientacji tak jak "raczej" nie wyrośnie mi trzecia ręka ani raczej nie wyrośnie mi b---t.

W wypadku dzieci wychowywanych przez lesbijki proponowalbym najpierw podzielic je na dzieci homoseksualistów (tak, lesbijka tez moze dokonac in vitro czy zacisnąć zęby i przespać się
  • Odpowiedz