Wpis z mikrobloga

Jako, że powoli trzeba myśleć nad zapachami na zimniejszą porę to zapraszam na kolejną rozbiórkę, tym razem Parfums de Marly Herod i Carlisle. Oba w bardzo dobrych cenach. Carlisle ogólnie jest ciężko dostępny i chodzą słuchy, że został wycofany, możliwe, że jedna z ostatnich szans na zaopatrzenie się :) Aczkolwiek info póki co nie ma wielu źródeł - konsultantka w perfumerii, także czas pokaże czy to prawda, oby nie.

Heroda niemal nie trzeba przedstawiać, numer 1 w męskich zapachach na parfumo. Po prostu piękny tytoniowiec z DNA PdM :)

Carlisle to dla mnie jeden z najbardziej niedocenianych zapachów marki. Tak jak fragrantica wskazuje jest podobny trochę do Red Tobacco Mancery, ale raczej tylko na początku, moim zdaniem Carlisle szybko robi się bardziej elegancki. Sporo tu przypraw i kardamonu, piękny.

PARFUMS DE MARLY HEROD

Parfums de Marly Herod - 5zł/ml
Do odlania około 70ml.

Parfumo.net
Fragrantica.com

Minimum 5ml.

PARFUMS DE MARLY CARLISLE

Parfums de Marly Carlisle - 8zł/ml
Do odlania około 100ml.

Parfumo.net
Fragrantica.com

Minimum 5ml.

Szkło: 3 zł
Mam szkiełka: 5 ml, 10 ml, 30 ml - będę domawiał w razie potrzeby.

Metoda odlewania to strzykawka + wężyk. Będą także ładne etykietki :) Flakony zostają u mnie.

W spoilerze ukrywam to co zostało mi w dekantach i do odlania z własnych flakonów. Jest trochę nowości ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dekanty

Mililitry z własnych flakonów

Flakony i próbki

Szkło: 3 zł
Mam szkiełka: 5 ml, 10 ml, 30 ml - szkieł powinno mi wystarczyć - będę domawiać w razie potrzeby.

Koszty wysyłki
Paczkomat: 14zł
Kurier inpost: 16zł

#rozbiorka #perfumy
sbosy - Jako, że powoli trzeba myśleć nad zapachami na zimniejszą porę to zapraszam n...

źródło: comment_1597265009PHM1C3ukM0U8klnpLyMszH.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
@acetone: Jeszcze dopisałem, że info niepewne żeby jakieś stoły się ostały ( ͡º ͜ʖ͡º) Ale fakt, że od pewnego momentu jest dużo mniej miejsc gdzie można flakon dorwać, w dobrej cenie jeszcze mniej... Niektórzy liczą nadal, że wypłynie kiedyś w dyskontowych cenach, ale niestety nie zanosi się...
  • Odpowiedz
@Vertigo17: Skończył się Herod niestety zanim napisałeś :( Czy sam Carlisle ma być?

Także mamy koniec Heroda i zostało jeszcze pewnie około 40ml Carlisle - dokładnie podam jak wrócę z pracy :)
  • Odpowiedz
Koniec mililitrów obu zapachów.

@93types: mililitry Carlisle były na totalnej końcówce, muszę podliczyć wszystko ale na pewno Carlisle jeszcze dla Ciebie będzie tylko nie wiem ile ml dokładnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Postaram się żeby jak najbliżej Twojej deklaracji bądź nawet tyle.
  • Odpowiedz