Wpis z mikrobloga

#komputery #informatyka #hardware #laptopy #notebook i trochę #grafikakomputerowa

Mam Lenovo T490 z ekranem dotykowym.
Podpisuję dużo papierków (PDF), które najpierw muszę drukować, potem podpisać i skanować.
Ostatnio zacząłem korzystać z tabletu Wacom jednak nie jest to super wygodne.
Szukam jakiegoś pena, który współpracowałby z tym ekranem.

Widzę jest taki wynalazek, ale może ktoś zna coś tańszego i działającego np. na #aliexpress bo przydałoby mi się parę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

https://www.amazon.com/ThinkPad-Touchscreen-BoxWave%C2%AE-AccuPoint-Electronic/dp/B07QG4K4Q4?th=1
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SweetDreams: nie wiem na ile to rozwiązuje Twój problem, ale foxit reader (za dramo) ma możliwość dodania podpisuj i wstawienia go w dokument (mozęsz nawet zabezpieczyć hasłem).
ja ostatnio zrobiłem fotkę swojego podpisu smartfonem, zgrałem (zdjęcie było na pogniecionej kartce, trochę po skosie xD) i przy zmianie podpisu na 'black&white' wygląda zajebiście dobrze - jakbym wydrukował, pewną ręką podpisał na czarno i zeskanował w kozackiej rozdzielczości :D
protip jest taki,
  • Odpowiedz
@emenems: właśnie tu jest problem - Foxit/Phantom naprawdę spoko - używam w domu i nic lepszego sobie nie wyobrażam, ale w pracy tylko Adobe i nie mogę zainstalować nic innego gdzie mam tylko możliwość zapisania JEDNEGO wzoru podpisu i jednej "sygnaturki" ( _)
  • Odpowiedz