Aktywne Wpisy
Raby +2
Jak po cichaczu otworzyć browara? Niby popijam z 16 lat, ale nigdy nie zajmowały mnie takie problemy, szczególnie że różowa nigdy nie narzekala, ba sama alko przynosiła. No cóż, zmieniło się po ślubie. Teraz narzeka, ze pieniadze, że dziecko (planuje) a mnie smali. Przedstawie sytuacje operacyjną: Mieszkanie 47m2, żona nie zamyka drzwi w sypialni, czujny sen, nie mogę wyjść z mieszkania, ale mogę na balkon (nie mogę go zamknąć od zewnątrz), nie
Kopyto96 +11
Jeśli chodzi o potencjalną, przymusową mobilizację Ukraińców mieszkających w Polsce, to jest to bardzo słabe. I nie wiem jak to ma działać. Co w przypadku, gdy ktoś mieszka i pracuje tutaj z 5, a nawet 10 lat, ułożył sobie jakoś życie i nagle ma iść na front? xD
Dodam tylko, że Ukraina zabrania posiadania 2 obywatelstw, więc trzeba by było się zrzec, także taki przeciętny Saszka się nie zasłoni polskim paszportem, bo
Dodam tylko, że Ukraina zabrania posiadania 2 obywatelstw, więc trzeba by było się zrzec, także taki przeciętny Saszka się nie zasłoni polskim paszportem, bo
Tytuł: Dawca Przysięgi. Część 1
Autor: Brandon Sanderson
Gatunek: fantasy
★★★★★★★★★☆
Pierwsza część trzeciego tomu Archiwum Burzowego Światła.
Z żadną inną serią nie mam tak jak z ABŚ, że z jednej strony trochę się ociągam z czytaniem, schodzi mi o wiele więcej czasu niż na inne książki, nie pędzę, żeby się dowiedzieć co dalej (ale autor w sumie też ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) a z drugiej strony, każdy rozdział daje dużą przyjemność.
Z tomu na tom coraz większą sympatię mam do Shallan, a coraz mniejszą do Kaladina. Trochę szkoda, że tak wychodzi z Kaladinem, ale widocznie nie można mieć wszystkiego.
#bookmeter
Listopad coraz bliżej :)
Tu się zgadzam bo zarówno ja, jak i wiele jego fanów nie mamy problemu z wiarą w prawdziwość bohaterów Sandersona (wystarczy poczytać na reddicie opisy ludzi, którzy przyznają, że radzą sobie lepiej z depresją po przeczytaniu arców postaci Kaladina czy Dalinara)