Wpis z mikrobloga

@rainpl: Dziękuję za pierwszy komentarz. Proszę też przy okazji o wyjaśnienie terminu MLM spam? Czy każdy kto chce wykopać stronę, gdzie autor jest osobą aktywnie działającą w sieci sprzedaży dostanie komentarz MLM spam? A może warto promować osoby aktywne i dynamiczne? Jeżeli nie, to jakie znaleziska warto wykopywać? Pozdrawiam i liczę na sensowną i proaktywną odpowiedź.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JerzyWroblewski: Szanowny Panie, jest Pan tu nowy, więc wyjaśnię o co chodziło @rainpl. Pańskie znalezisko jest spamem, ponieważ jest niechcianą formą reklamy. Reklamy osoby, która zarabia na ludziach pracujących dla niej, więc nie o promowanie tu chodzi, ale o naciągniecie Użytkowników Wykopu (podpowiem, że nie jest to podatny grunt na szukanie frajera, zwłaszcza, że formularz kontaktowy zawiera pytanie o PESEL, co jest poniżej pasa...). Na tym polega MLM,
  • Odpowiedz
@dyniamit: Dzięki, że mnie wyręczyłeś - "proaktywnie" i w samo sedno.

Uprzedzając tłumaczenia, wszyscy tu wiemy, jak "wspaniałym" biznesem jest MLM... Swoje "aktywne działanie w sieci sprzedaży" polecam przenieść na Naszą-Klasę. A strona jest oczywiście pana Jerzego.
  • Odpowiedz
Dziękuję za pełną (żółci) odpowiedź. Oczywiscie, że mogłem dodać stronę o dowolnym innym MLM ale wybrałem stronę mojej dobrej znajomej (strona nie jest moja). Jak wiemy kazda działalność (także na WYKOPIE) może pomóc ludziom lub im zaszkodzić. Wszystko zależy od człowieka, który pisze komentarze. Każda wypowiedź powinna też mieścić się w ramach ogólnie rozumianych dobrych manier i kultury osobistej. Ankieta w której są do wypełnienia dobrowolne pola i rubryki nie łamie ustaw
  • Odpowiedz
@rainpl: Proaktywnie znaczy - z sympatią i podaniem przykładów na ulepszenie tego co nam się nie podoba. Tak to wynika z definicji słowa proaktywny - nie mylić z destruktywny. Nasza-Klasa to też dobry serwis ale dla innych ludzi. Tam spotykają sie przyjaciele z dobrych lat a nie ukrywająccy się pod pseudonimami, krytycznie nastawieni do życia komentatorzy. Oczywiście każda krytyka nas ulepsza i wzmacnia. Tak przy okazji sieć www jest najwiekszym
  • Odpowiedz
@JerzyWroblewski: morze słów, a tak mało treści.

Proszę się przyzwyczaić, że Wykop to nie miejsce na przesadnie kulturalną dyskusję. To nie jest salon, a wręcz przeciwnie - często to rozwrzeszczane i rozbawione gimnazjum. Tu mają szansę się przebić tylko rzeczy wybitnie niespotykane, wybitnie głupie i wzbudzające ogromne kontrowersje. Najciekawsze jest to, że czasem i takie rzeczy przejdą bez echa i znikną w czeluściach wykopaliska z ledwie kilkoma wykopami na koncie,
  • Odpowiedz
Dziękuję za dynamiczną i szczerą wypowiedź. Osobiście wolę inne słowa niż K... ale cóż ja mogę. Ja nie kończyłem gimnazjum. Jestem tylko prostym Licencjatem Ekonomii. Brawo za staż na wykopie. Obiecuję, że w przyszłości nie będę się "rozwijał" w komentarzach. Skrócę je do emotikonów i równoważników zdań. Pozdraiwiam
  • Odpowiedz