Wpis z mikrobloga

Ludzie się dziwią, że były zamieszki w Krakowie, ale zawsze były jak jakaś grupa walczyła o prawa. Były np. gdy kobiety chciały prawo to edukacji czy głosowania. Bez rewolucji nie efektów. Nie jestem za niszczeniem, jednak jestem dumna za osoby, które są tak odważne i mimo wszystko walczą o prawa człowieka, przy okazji poświęcając dużo.
#lgbt #wilcza #krakow #margot #lewica
  • 60
  • Odpowiedz
@Yuuuki: ale z tego co wiem to legalizacja związków jest torpedowana przez właśnie LGBT bo oni chcą, ALE ZE WSZYSTKIMI SAKRAMENTAMI. To jest roszczeniowość próba wchodzenia w czyjeś wierzenia i zmienianie ich BO MASZ MNIE AKCEPTOWAĆ I TOLERANCJA. To tak nie działa. Kobiety kiedyś nie walczyły o swoje prawa kosztem mężczyzn, a tutaj ta "tolerancja" co "walczą" działa na zasadzie że wszystko ma być po ich myśli i jak im
  • Odpowiedz
  • 0
@Atencjuszhehe Nie każdy wierzy w boga, nie każdy chce mieć ślub w kościele (ani jednej osoby lgbt nie poznałam, która chce ślub w kościele XD)
Ja jestem tak ciekawa czy właśnie osoby, które tak bardzo wierzą i przestrzegają tego wszystkiego 'bo homoseksualizm to grzech', to wiedzą, że dalej nie żyją zgodnie tak jak ich religia chce? Bo idąc takim tokiem myślenia, to kobiety powinny siedzieć w kuchni i robić wszystko co
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Szanowna @Yuuuki: walczyć o swoje. Ale czy oni wiedzą o co walczą? Skąd wiedzą, że to czego żądają jest dobre? Mi to przypomina jak komuniści też robili burdy, ablo Hitler. Doszli do władzy i to była potem tragedia dla świata. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz